Nuo lapkričio parduodantiems automobilius – itin griežti reikalavimai | Kas vyksta Kaune

Nuo lapkričio parduodantiems automobilius – itin griežti reikalavimai

BNS 2015/10/15 12:44
Archyvo nuotr.

Parduodant automobilį reikės nurodyti eismo ar kitus įvykius, kuriuose transporto priemonė buvo apgadinta per laikotarpį, kai pardavėjas buvo jos savininkas.

Tokią Civilinio kodekso nuostatą ketvirtadienį priėmė Seimas, taisydamas vasarą padarytus pakeitimus. Nuo lapkričio turėjo įsigalioti birželį priimta pataisa, kad automobilio savininkas jį parduodamas turėtų pirkėją informuoti apie pastarųjų penkerių metų eismo įvykius.

„Tai, kad išlieka prievolė patekti informaciją būsimam pirkėjui, yra gerai, ir apsaugo būsimą pirkėją, bet šiuo įstatymu mes ištaisome vieną blogybę, kuri galėjo atsitikti. Jei nebūtume pakeitę, tai reikštų, kad nuo lapkričio 1 dienos transporto priemonės savininkai, parduodami automobilį, privalėtų pateikti informaciją už penkerius metus netgi tuos atveju, jei jie tuos penkerius metus nebuvo transporto priemonės savininkais“, – pažymėjo pataisų iniciatorius liberalas Eligijus Masiulis.

Pagal naująją versiją, pardavėjas pirkimo–pardavimo sutartyje privalės pirkėjui nurodyti ridos duomenis, visus eismo ar kitus įvykius, kuriuose motorinė transporto priemonė buvo apgadinta per laikotarpį, kurį pardavėjas yra motorinės transporto priemonės savininkas, taip pat visus jam žinomus eismo ar kitus įvykius, kuriuose motorinė transporto priemonė buvo apgadinta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA