Kauniečiai sunerimo, ar greitkelyje pastatyta įranga nematuoja greičio | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sunerimo, ar greitkelyje pastatyta įranga nematuoja greičio

Kas vyksta Kaune nuotr.

Policijai pradėjus diegti vidutinio greičio matavimo prietaisus keliuose, kauniečiai pastebėję, jog greitkelyje Kaunas-Vilnius pastatyta nauja įranga, sunerimo, ar tai tik nebus naujieji greičio radarai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, jog greitkelyje pastatyta įranga skirta tyrimų rezultatams, kuria tiriama, kaip juda sunkiasvorės transporto priemonės Lietuvos keliais.

Kelių ir transporto tyrimų instituto darbuotojas, visą ketvirtadienį prižiūrėjęs ant Rumšiškių viaduko pastatytus įrenginius sakė, jog vienu metu tyrimas vykdomas pagrindiniuose Lietuvos keliuose ir juo siekiama nustatyti pagrindinius sunkvežimių judėjimo kelius. Vėliau ši apibendrinta medžiaga bus naudojama vykdant įvairius su magistraliniais keliais susijusius darbus.

Instituto darbuotojas, paklausus, ar tai ne greičio matavimo įranga, nusišpysojo ir atsakė:

„Matuoti greitį – ne mūsų darbas, tegul tuo ir toliau užsiima policija, o ir kelyje yra daug greičio radarų pastatyta. Girdėjau, kad jau Facebook’e pridėta nuotraukų, neva tai radarai, bet galiu nuraminti, mes tik tiriame transporto srautus“, – sakė gerai nusiteikęs darbuotojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA