Kaunas vasarą palydės šokančio senamiesčio ritmu | Kas vyksta Kaune

Kaunas vasarą palydės šokančio senamiesčio ritmu

Jono Danielevičiaus nuotr.

Rugpjūčio 29 d. Kauno senamiestis kvies šokiui. Paskutinį vasaros šeštadienį miesto širdyje vyks renginys „Šokantis senamiestis”, kuris sujungs šokio entuziastus, profesionalus ir svečius.

Senamiestis šurmuliuoti pradės jau 11.30 val. Būtent tuo metu prie Kauno pilies bus kartu atidaryti „Šokančio senamiesčio” ir „Bike Show Millennium“ renginiai. Po bendros ceremonijos, 16 val. Rotušės aikštėje laukia profesionalių šokėjų pasirodymai, o nuo 19.30 val. – „Senamiesčio tango”. Tai milonga, suburianti visus tango mėgėjus, ne tik stebėti, bet ir dalyvauti aistringajame argentinietiškame šokyje.

Susiburs profesionalai ir mėgėjai

Jūratės ir Česlovo Norvaišų globojamą renginį ves „Mis Lietuva 2013″ Rūta Mazurevičiūtė ir šokantis renginių vedėjas Vytenis Kazlauskas.

Šokančio senamiesčio” metu žiūrovai pamatys žydrųjų ekranų favoritus. Rotušės aikštėje pasirodys TV3 projekto „Šok su manimi“ dalyviai Sandra Žutautienė, Ernestas Monginas, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ir Vytautas Viluckis. Kaip teigė „Kauno senamiesčio draugijos“ vadovė Aistė Grybauskienė, žiūrovai išvys tiesioginiame televizijos eteryje užsimezgusių šokių varžytuvių atomazgą. Dar daugiau deguto į medaus stiklinę įpils projekto „Šok su manimi” dalyvės Gintarės Malinauskaitės ir Lietuvos čempiono Richard Eglitis šuo.

Specialiai šiam renginiui paruoštą tango pademosntruos maestro Vilhelmas Čepinckis, Viktorija Čepinskienė ir Sergej Krinicin. Profesionalų tango taip pat atliks mokytojų Brigitos Urbietytės ir Carlos Rodriguez argentinietiško tango mokykla „Tango Salon“.

„Šokančio senamiesčio“ metu pasirodys Kauną garsinantys šokių klubai. Tai Jurgitos Česnavičiūtės vadovaujama „Šokių Akademija”, šokių klubas „Santaka“ su Irmanto ir Andriaus Brikmanių vadovaujamais Lietuvos klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių jaunimo vicečempionais bei Julijaus Nosovo įkurta šokiu studija „Inbeat“ ir Muzikinio teatro šokių programa.

„Dance Innovation Team“ nariai, Lotynų Amerikos šokių pasaulio jaunių čempionai Dmitry Bunin ir Polina Mamykina, vadovaujami Ritos Puplevičienės, dovanos išskirtinį pasirodymą. Lotynų Amerikos šokių estafetę perims salsos šou. Tuo tarpu „Dovilės rytietiškų šokių studija“ įkūrėja Dovilė Mikučionienė perkels į rytus, o „Viduramžių šokių“ pasirodymai – į XVI a.

Renginys prasiplės ir į Vilniaus gatvę. Pagrindinėje senamiesčio gatvėje įsikūrusioje scenoje lauks G. ir T. Slausgalvių šokių studija „Dance 4fun”, stepo šokių grupė „FUNNY BEAT”, „Ugnies valdovai” ir „Senamiesčio klubas”, paruošęs specialius pasirodymus.

Šokiu neapsiribos

Viso renginio metu Rotušės aikštėje vyks mados mugė „KODAS 477”, kurią organizuoja dizaino studija „Interjero Erdvė”. Fotografijos gerbėjai galės pasigrožėti foto menininkų paroda apie šokius, o Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras pristatys parodą „Floristika gyvai”.

Gurmanai taip pat neliks užmiršti. Japoniško maisto restoranas „Yakata” vaišins šviežiais sušiais, kuriuos suks visų žiūrovų akivaizdoje. Austrių atidarinėjimo ir degustavimo subtilumą pristatys „Austrės.lt“.

Gruodžio konservatorijos džiazo ir vokalo studijos, vadovės Raimondos Navickienės auklėtiniai paruoš specialius muzikinius numerius. Pramogas renginio svečiams žada ir ilgamečiai Kauno renginių rėmėjai, „Šokančio senamiesčio” mecenatas – įmonių grupė „Nuova“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA