Išsikėlus kariškiams, miestui bus perduota daugiau nei 30 ha teritorijos – Kas vyksta Kaune

Išsikėlus kariškiams, miestui bus perduota daugiau nei 30 ha teritorijos

BNS 2015/07/21 13:30

Kaune skelbiamas konkursas, kurio metu tikimasi išrinkti geriausią teritorijos prie Lakūnų plento panaudojimo koncepciją. Ši teritorija miestui bus perduota po to, kai į S.Dariaus ir S.Girėno oro uostą išsikels čia esantis Karinių oro pajėgų (KOP) II-asis paieškos ir gelbėjimo postas.

„Iškėlus paieškos ir gelbėjimo postą, miestui bus perduota daugiau nei 30 ha praktiškai neužstatytos teritorijos. Tai būtų viena didžiausių teritorijų, priklausančių miestui, ji yra strategiškai patogioje vietoje, todėl čia galėtų būti statomi visam miestui svarbūs sporto, mokslo ir verslo, ekspozicijų, socialinės infrastruktūros objektai. Dalis teritorijos galėtų būti skirta gyvenamajai paskirčiai, bet būtina įvertinti aerodromo gretimybę“, – rašoma būsimo teritorijos plėtros koncepcijos konkurso techninėse specifikacijose.

Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos skelbiamo konkurso dalyviai turės numatyti galimas teritorijos plėtros tendencijas, išanalizuoti jos pritaikymą Aleksoto seniūnijos ir miesto poreikiams, sukurti jos struktūrą. Be to, sprendiniuose turės būti pateikta apie 6 ha ploto teritorijos prie Europos prospekto urbanistinė plėtros koncepcija – šis sklypas priklauso valstybei ir jame stovi Kauno aviacijos gamykla.

KOP II-asis paieškos ir gelbėjimo postas dislokuotas Aukštosios Fredos rajone, užima apie 30 ha teritoriją. Visą parą vykdomi sraigtasparnių skrydžiai kelia aplinkinių gyventojų nepasitenkinimą – dabar artimiausi gyvenamieji namai yra išsidėstę 210-230 metrų atstumu. Naujoje vietoje gyvenamieji namai bus šiek toliau – per 280-300 metrus.

KOP Paieškos ir gelbėjimo postas į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą turi būti perkeltas iki 2016 metų.

KOP sraigtasparniai visą parą ir visus metus budi paieškos ir gelbėjimo postuose Nemirsetoje ir Fredoje ir yra pasiruošę nedelsiant suteikti pagalbą gesinant gaisrus, pergabenant ligonius, donorų organus, gelbstint skęstančius, ieškant pasiklydusių žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA