L.Adomaitis ir A.Joffė diriguos „Drum2gether“ | Kas vyksta Kaune

L.Adomaitis ir A.Joffė diriguos „Drum2gether“

Organizatorių nuotr.

Linas Adomaitis ir būgnininkas Arvydas Joffė septintosios Kauno Gatvės muzikos dienos vakarą (gegužės 16 d. 19 val.) kviečia kauniečius į senosios Nemuno prieplaukos amfiteatrą dalintis vienu ritmu per mušamųjų improvizaciją „Drum2gether“.

Gatvės muzikos kultūra

Kaip teigia pats dainininkas, gatvės kultūra jam nėra svetima – kartu su muzikantu Hokšila kelionėje po centrinę Ameriką jis pasirodydavo gatvėse ir įvairiuose skersgatviuose, o keliaudamas po pasaulį yra pasirodęs ir Karibų salų gatvėse. Dainininkui smagu, kad muzikuojant gatvėje prisijungia kiti keliautojai ir taip gimsta naujos improvizacijos, naujos muzikinės temos. Todėl dainininką ir kompozitorių visuomet žavi tiek gatvės muzikantai, tiek pati gatvės kultūra, kuri, pasak jo, yra labai pozityvi ir energetiškai teisinga.

„Gatvės muzikos kultūra man yra sava, daug keliauju ir visur matau gatvės muzikantus. Jie groja iš širdies, gal nesitikėdami didelio atlygio, bet dauguma gatvės muzikantų groja tiesiog iš meilės muzikai“,- sako L. Adomaitis, pats visada keliaujantis su smuiku ir grojęs ne vienoje šalyje su keliaujančiais muzikantais gatvėje.

„Drum2gether“ pulsuoja vienu ritmu

Paklaustas apie tai, kaip ketina vesti šių metų „Drum2gether“ akciją, L. Adomaitis išlieka paslaptingas – „Tegul tai būna mažytė staigmena, tačiau galiu pasakyti, jog bus šiek tiek elektronikos.“

„Toks žmonių įtraukimas į šią akciją yra tikras energetinis užtaisas – retai kada visa bendruomenė yra įtraukiama į vieną, bendrą ritmą“,- pasakojo L. Adomaitis, kuris jeigu ir nebūtų „Drum2gether“ vedliu, jis tikrai nepraleistų progos būti vienu iš „Drum2gether“ akcijos dalyvių.

Pasak L. Adomaičio, nors tikrasis sielos instrumentas jam yra smuikas, muzikoje visi instrumentai vienodai svarbūs. „Mano profesorius, smuiko dėstytojas Eugenijus Paulauskas dažnai kartodavo, jog orkestre nėra vieno svarbaus instrumento – pirmi smuikai, antri smuikai, altai, violončelės ar kontrabosai, – išėmus nors vieną jų grupę, liks tik duobė. Kai groja ne vienas žmogus, o visas kolektyvas, visi turi vienas kito klausyti, todėl ir šioje „Drum2gether“ akcijoje yra labai svarbu mušti ne savo paties ritmą, o stengtis, kad visi pulsuotų vienu ritmu. Tai, mano nuomone, pagrindinis uždavinys, kurį kartu su A. Joffe stengsimės įgyvendinti.“

Gatvė – startas didžiajai scenai

Atlikėjas prisimena vieną atsitiktinę pažintį Vilniaus gatvėje su gatvės muzikantu, kuris tuo metu atliko prieš kelias savaites išleistą bendrą Lino Adomaičio ir Vaido Baumilos dainą. „Dar ir dabar kartais susirašome, jis apsilanko mano koncertuose, o aš seku jo muzikinę veiklą“, – pasakoja L. Adomaitis.

Jis įsitikinęs, kad Gatvės muzikos kultūroje nėra vietos stereotipiniams vertinimams, nes „kartais ta gatvė yra didžiulis startas didelėms scenoms“.

Atlikėjas kviečia visus kauniečius ir miesto svečius prisijungti prie šios vieningos bei uždegančios akcijos, atsinešti bet kokį mušamąjį instrumentą ar kokį daiktą, su kuriuo būtų galima sukurti perkusiją. Neturintiems instrumento renginio savanoriai padovanos savadarbius instrumentus. Senosios Nemuno prieplaukos amfiteatre dalyviai kviečiami rinktis 18.30 val., o 19 val. visi sukuriam vieną bendrą ritmą.

Daugiau informacijos apie Gatvės muzikos dieną ar užsiregistruoti pasirodymui miesto gatvėse: www.gmdkaunas.lt arba gmdkaunas@gmail.com

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA