Š. Jasikevičius pripažintas Eurolygos legenda | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius pripažintas Eurolygos legenda

R. Tenio nuotr.

Šiandien dar vienam Lietuvos krepšininkui didi diena. Karjerą baigęs krepšininkas Šarūnas Jasikevičius oficialiai paskelbtas Eurolygos legenda.

Viena didžiausių 21-ojo amžiaus krepšinio žvaigždžių Šarūnas Jasikevičius ketvirtadienį oficialiai paskelbtas Eurolygos legenda. „Žalgirio“ arenoje prieš Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų rungtynes, oficialioje ceremonijoje Eurolyga pagerbė krepšininko karjerą baigusį, o šiuo metu esantį Kauno „Žalgirio“ trenerio asistentu, Š.Jasikevičių.

Naujajai krepšinio legendai ranką spaudė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Š. Jasikevičių pasveikino ir miesto meras A. Kupčinskas, įteikdamas pasidabruotą burmistro Jono Vileišio medalį. Svarbiausią apdovanojimą – Eurolygos krepšininko legendą menančią taurę įteikė jau esama Eurolygos žvaigždė – Ramūnas Šiškuskas.

Per 16 metų trukusią profesionalo karjerą Š.Jasikevičius susižėrė ne vieną dešimtį trofėjų ir apdovanojimų. Jis keturis kartus tapo Eurolygos čempionu ir yra vienintelis krepšininkas, kuris tai padarė su trimis skirtingomis komandomis.

Įžaidėjo etalonu laikomas lietuvis pirmą kartą Eurolygą užkariavo 2003 metais su „FC Barcelona“ ekipa, o tų metų rudenį su Lietuvos rinktine virš galvos kėlė ir Europos čempionų taurę. Po to jis triumfą Eurolygoje dusyk kartojo su Tel Avivo „Maccabi“ klubu. 2005 metais Šaras buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju.

Savo trofėjų kolekciją ketvirtuoju Eurolygos čempionų titulu Š.Jasikevičius papildė 2009 metais, atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“ komandai. Be to, jis yra tapęs Ispanijos, Izraelio, Graikijos, Turkijos čempionu, o krepšininko karjerą baigė praėjusį sezoną laimėdamas Lietuvos krepšinio lygą.

Per trylika sezonų Eurolygoje Š.Jasikevičius užkariavo stipriausio Europos krepšinio turnyro rekordų knygas. Jis yra šešių statistinių kategorijų visų laikų dešimtukuose. Labiausiai išsiskiria pavydėtinas Š.Jasikevičiaus baudų taiklumas (92,3 proc.) – per 226 rungtynes jis prametė tik 46 iš 594 baudų metimų.

Š.Jasikevičius bus ketvirtasis krepšininkas, paskelbtas Eurolygos legenda. Iki šiol Eurolyga ši titulą suteikė Theodorui Papaloukui, Ramūnui Šiškauskui ir Juanui Carlosui Navarro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA