Visą pasaulį dviračiu apvažiavęs ispanas: Kauną aplankyti verta – Kas vyksta Kaune

Visą pasaulį dviračiu apvažiavęs ispanas: Kauną aplankyti verta

Asmeninio archyvo nuotr.

Jau devintus metus ispanų keliautojas važiuoja dviračiu per įvairias pasaulio šalis. Didžiuliame aplankytų vietų sąraše atsidūrė ir Kaunas. Čia keliautojas susitiko su kauniečiais ir papasakojo savo kelionių netikėtimus.

Vakar susitikęs su Kauno dviračių entuziastais, ispanas Salva Rodríguez papasakojo apie aplankytas įvairias pasaulio šalis, žmonių kultūrą ir apie pačią aistrą važinėti dviračiu.

Keliautojas pradėjo kelionę per pasaulį dar 2006-aisias. S. Rodriguez pasakoja, jog turėjo kelių savaičių atostogas, per kurias visą laiką mynė dviračiu, jam tai labai patiko, tad grįžęs į namus, atsisveikino su artimaisiais ir išmynė ieškoti nuotykių.

„Dviratis buvo mano namai ir transportas pastaruosius 9 metus. pradėjau keliauti, nes norėjau gražiausias naktis praleisti gražiausiose vietose, o ne viduryje „niekur“. Norėjau pamatyti kuo daugiau skirtingų vietų šioje planetoje“, – pasakojo dviračių entuziastas.

Labiausiai patinka vietos žmonės

Ispanas pasakoja, jog jau nustojo skaičiuoti, kiek šalių yra aplankęs, bet skaičius turėtų būti apie 80-90 pasaulio valstybių. Pirmoji šalis, kurią dviračiu numynė – Marokas. Keliautojas jau aplankė beveik visus žemynus, tad jam labiausiai įsimintina šalis buvo Indonezija. Anot užsieniečio, čia žmonės ypatingai draugiški, o ir gamta užgniaužia kvapą.

Šiaip keliautojui labai patinka pabendrauti su vietos žmonėmis, pažinti jų kultūrą bei paskanauti vietinio maisto. „Norėjau susitikti su žmonėmis, apie kuriuos reportažus daro „National Geographics“, tad tai taip pat paskatino keliauti. Šiaip aplankiau beveik visas šalis, kurias norėjau, tad namo į Ispaniją grįšiu jau vasarą“, – tikino S. Rodriguez.

Kauną rekomenduotų kitiems

Ispanų keliautojas į savo kelionių maršrutą įtraukė ir Kauną. Iš Lenkijos pusės į Lietuvą atkeliavęs dviratininkas, toliau patrauks link Latvijos ir kils į Skandinavijos šalis. Kelionių aistruolis turėjo laiko šiek tiek pasisvečiuoti mūsų mieste ir jam čia patiko.

„Tai mažas miestas su labai gražiu senamiesčiu. Yra kur pasivaikščioti ir ką pamatyti. Keliautojams, važiuojantiems pro Lietuvą, tikrai rekomenduočiau aplankyti ir Kauną. Man patiko ir čia paragauti cepelinai. Jie tikrai skanūs“, – juokavo keliautojas.

Kaune ispanas buvo apsistojęs pas vietinį dviračių mėgėją Paulių. Šis pasakoja, jog jau ne pirmą kartą pas jį apsistoja dviratininkai – keliautojai, tačiau dar nebuvo tokio žmogaus su tokia didele kelionių patirtimi, kaip S. Rodriguez. Anot kauniečio, šis keliautojas tikrai linksmas, o jo kelionių istorijos gali apkerėti kiekvieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA