Laisvės alėjoje – akcija prieš smurtą – Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje – akcija prieš smurtą

Smurtas artimoje aplinkoje Lietuvoje yra vis dar itin didelė problema. Žmonės, patirdami smurtą, dažnai bijo arba nežino, kur galima kreiptis pagalbos. Laisvės alėjoje rengiama akcija, nukreipta prieš smurtą.

Jau penktą kartą miestiečiai pagrindinėje miesto gatvėje gali gauti informacijos apie smurtą artimojoje aplinkoje. Moterų krizių centras kartu su bendruomenės policininkais dalina lankstinukus, kalbasi su žmonėmis, kad sumažėtų smurtas šeimoje. Lietuvoje tai itin didelė, nes 30 proc. ikiteisminių procesų dėl smurto yra būtent iš artimos aplinkos.

„Kartu su bendruomenės policininkais vykdyti akcijas, kuriomis eiti į viešumą ir visuomenę, nes dažnai atskiros institucijos bando spręsti, bet mažai vyksta akcijų bendradarbiaujant su kitais. Dažnai sukuriami pagalbos centrai, bet žmonės to nežino. Tad šios akcijos tikslas yra skleisti informaciją, kur galima kreiptis pagalbos“, – kalbėjo Kauno apskrities moterų krizių centro atstovė.

Dažna moteris, kuri patiria smurtą, bijo kreiptis pagalbos, nes nenori atskleisti savo tapatybės. Tačiau organizatoriai pabrėžia, jog galima gauti pagalbos anonimiškai, tačiau reikia žmones nukreipti į tinkamas institucijas.

Organizatoriai džiaugiasi, jog kauniečiams pradeda rūpėti ir kiti asmenys, mat vis dažniau pasitaiko, kai informacijos prašo ne sau, o kitiems. Akcijos rengėjai tikina, jog prieina žmonės ir sako, jog jų kaimynę muša, tačiau ji nežino, kur kreiptis ir kaip spręsti šią problemą.

Ši akcija kauniečius pasitiks dar du kartus. Paskutinė akcija vyks gruodžio 10 dieną. Tokia informacijos sklaida yra projekto „16 dienų be smurto“ dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA