Senamiestyje naktiniams klubams gali užsiverti durys | Kas vyksta Kaune

Senamiestyje naktiniams klubams gali užsiverti durys

Archyvo / Vaidos Bakšienės nuotr.

Verslininkai siūlo atgaivinti miesto senamiestį ir įkurti naktinį klubą, tačiau politikai uždegti žalios spalvos neskuba. Valdininkai laikosi nuomonės, jog senamiestyje iš vis neturėtų būti naktinių barų, o miestas turėtų būti suskirstytas atskiromis laisvalaikio zonomis.

Kauno verslininkai užsimojo Jakšto gatvėje 4-uoju numeriu pažymėtame name įrengti naktinį klubą. Miesto jaunimas šią vietą puikiai žino, nes anksčiau čia veikė naktinis klubas „Exit“. Verslininkai tikisi gauti leidimą prekiauti alkoholiniais gėrimais iki 5 valandos ryto. Taip pat tikina, jog jie sutvarkytų pastatą, įrengtų garso izoliaciją, rūkyklą viduje, tam kad kuo daugiau žmonių išeitų sukontroliuoti.

Tačiau politikai nenori išduoti leidimo, mat šalia šios vietos yra įsikūrusi Kunigų seminarija, kurios atstovai skundžiasi, jog kai buvo senasis klubas, nuolat girdėdavosi triukšmas ir būdavo drumsčiama ramybė. Be to, po kiekvieno jaunuolių pasisiautėjimo klube, rytais tekdavo kuopti aplinką, nes visur mėtydavosi šiukšlės.

„Pas mus jaunuoliai ne tik mokosi, jie čia gyvena. Kai buvo naktinis klubas, tai ne kartą kvietėmės pareigūnus ir buvo nustatyta, jog garso lygis viršija leistinas normas. Tokios vietos, kur triukšmas kyla visą naktį, drumsčia mūsų rimtį“, – kalbėjo monsinjoras Aurelijus Žukauskas.

Siūlo atskirti zonas

Valdininkai svarstė ne tik, ar reikia išduoti leidimą prekiauti naktį alkoholiu, tačiau ar reikia iš vis leisti naktiniams barams kurtis miesto senamiestyje. Politikai įsitikinę, jog jei miestas būtų suskirstytas į tam tikras zonas, gyventojai mažiau skųstųsi, o ir pramogos būtų koncentruotos vienoje vietoje.

„Senamiestis čia gyvuoja jau šimtmečius, o naktiniai barai kuriasi tik dabar. Tai sakralinė vieta, kur naktiniam klubui yra keistoka kaimynystė. Reikia mieste paskirstyti zonas, kur nėra naktinių klubų ir plaštakių“, – tikino tarybos narys Vytautas Vasilenko. Jam antrino ir Žydrūnas Garšva, sakydamas, kad: „Senamiestį reikia atgaivinti, bet ne naktinių klubų pagalba“.

Naktinio klubo įrengimui atskirų nuostatų nėra

Kolegijos posėdžio metu iškilo viena įstatymo spraga – visoje šalyje nėra reglamentuojama, kaip turėtų būti įrengtas naktinis baras, kad netrukdytų aplinkiniams gyventojams.

„Mes dabar koncentruojamės tik į vieną dalyką – alkoholio pardavimą naktimis. Tačiau naktinis klubas nėra tik vieta, kur naktį galima išgerti alkoholio. Jei prisimintumėme pirmąjį naktinį klubą, jis buvo visai be alkoholio. Turėtų būti specialus reglamentas, nurodantis, kaip turi būti įrengtas naktinis klubas. Juk tai ir stebėjimo kameros, ir triukšmas, ir kiti dalykai. Dabar mes iš verslininkų girdime, kad tai bus įrengta, tačiau įstatymai to neįpareigoja padaryti“, – siūlymą išreiškė Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja R. Palevičienė.

Politikai pritaria, jog reikia teigti siūlymą vyriausybei ir šalies mastu reglamentuoti naktinių pasilinksminimų įrengimų vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA