Gyventojai su kavinės kvapais kovoja „Wi-fi“ ryšiu | Kas vyksta Kaune

Gyventojai su kavinės kvapais kovoja „Wi-fi“ ryšiu

R. Tenio nuotr.

Gyventojams nusibodo iš greito maisto restorano sklindantys kvapai, todėl sugalvojo originalų būdą, kaip priversti verslininkus kalbėtis. Bevielį internetą, kuris pasiekiamas ir „Sushi Express“ restorane, gyventojai pavadino taip, jog lankytojai, atėję pavalgyti gaminamų patiekalų, gali suabejoti restorano higienos normomis.

Aplink gyvenantys kauniečiai pradėjo skųstis, jog iš greito maisto restorano „Sushi Express“, įsikūrusio Rotušės aikštėje, sklinda nemalonūs kvapai. Neradę bendros kalbos, gyventojai pasistatė bevielio interneto stotelę ir pavadino „SUSHI spjaudo į maistą“. Lankytojai, norintys pasinaudoti restorane veikiančiu „wi-fi“ ryšiu, mato ir gyventojų internetą, kuris skatina suabejoti patiekiamo maisto kokybe.

„Apie tokį interneto pavadinimą žinome, tačiau neaišku, kurie gyventojai taip užsivadino savo bevielį internetą. Kol kas nepastebėjome, ar tai kenkia verslui, bet suprantame, jog tai nėra gerai“, – komentavo UAB „Fresh projects“, kuriai priklauso ir greito maisto restoranas „Sushi Express“, įmonės vadovas Vytautas Bukauskas.

Vadovas tikina, jog tariasi su aplinkiniais gyventojais ir bando rasti bendrą kalbą dėl sklindančių kvapų. Dėl to restorane yra keičiamos ventiliacijos sistemos, tačiau dar teks palaukti, kol darbai bus iki galo atlikti.

Galimybė kreiptis į teismą

Pavadinti „wi-fi“ ryšį įžeidžiančiomis frazėmis gali kiekvienas, tačiau yra rizika būti paduotiems į teismą. Mat tokie bevielio interneto pavadinimai gali daryti įmonei antireklamą arba įžeisti kitus asmenis.

„Jei asmuo mano, kad kitas asmuo kenkia reputacijai, netinkamai pavadindamas prieigą prie belaidžio interneto tinklo, ir tuo galimai pažeidžia asmens teises ir teisėtus interesus, jis turi teisę kreiptis į teismą Civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka ir sąlygomis“, – aiškino LR ryšių reguliavimo tarnybos atstovė spaudai Rasa Karalienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA