Kauno orkestras netradiciškai pradėjo jubiliejinį sezoną | Kas vyksta Kaune

Kauno orkestras netradiciškai pradėjo jubiliejinį sezoną

Roko Tenio nuotr.

Kauno miesto simfoninis orkestras šalia savivaldybės įrengė scenos instaliaciją, kurioje, dešimtojo sezono proga, sugrojo nuotaikingą kūrinį. Tokio tipo flashmob‘o akcija Kaune surengiama pirmą kartą.

Daugelio orkestrų pasaulyje pamėgtas netradicinis prisistatymo būdas pirmą kartą bus išbandytas Kaune. Dirigentui atsistojus į vietą, iš visų kampų į scenos imitaciją pradėjo rinktis simfoninio orkestro muzikantai. Tokia akcija surengta dešimtojo Kauno miesto orkestro sezono proga.

„Mes džiaugiamės ir stengiamės suteikti džiaugsmo ir miestiečiams. Kaip tik rytoj ura 10 metų, kai miesto taryba nusprendė šį orkestrą įsteigti. Ypatingai per paskutinius metus orkestras pasiekė pasaulinį žinomumą. Žinome, kad miestiečiai mus myli, todėl tikėsimės, kad ir šį sezoną praleisime drauge“, – kalbėjo Kauno simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Neįprastoje vietoje užgroję muzikantai traukė Laisvės alėja žygiavusių miestiečių dėmesį. Sustoti ir akimirkai pasiklausyti nuotaikingai skambančios klasikinės muzikos susigundė daug praeivių.

„Nežinojome, kas čia vyksta, tai sustojome pasiklausyti. Toks pasirodymas pakėlė nuotaiką visai dienai“, – tikino praeivė Irena.

Galimybė pabūti dirigento vietoje

Kauno simfoninis orkestras prie miesto savivaldybės pristatė grafinę instaliaciją – orkestro sceną. Ši instaliacija Laisvės alėjoje, Kauno miesto širdyje, atspindės orkestro sceną, kuri atitiks realų orkestro išsidėstymą ir pagal instrumentų grupes, ir dydį. Kiekvienas miestietis ar svečias galės pasivaikščioti po simfoninį instrumentą, pajusti atstumus, įsiamžinti.

Kartu tai primins, kad didžiausias miesto kolektyvas mini svarbią sukaktį ir kviečia naujus klausytojus į koncertus, išgirsti ir patirti muziką. Ši instaliacija – sudėtinė orkestro dešimtojo gimtadienio informacinės ir edukacinės kampanijos dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA