Septintą kartą apdovanotas aktyviausias Kauno jaunimas | Kas vyksta Kaune

Septintą kartą apdovanotas aktyviausias Kauno jaunimas

kaunas.lt nuotr.

Kauno rotušėje septintąjį kartą iškilmingai pagerbtos aktyviausios ir kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. Šventinio renginio „Jaunimo apdovanojimai 2014“ metu paskelbti nugalėtojai šešiose nominacijose. Jiems įteiktos stiklinės plunksnos formos statulėlės.

Visus pastaruosius metus aktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius pasveikino bei apdovanojimus įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Kauno miesto tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Aušrys Kriščiūnas.

„Komandinis darbas visada nugali, tad linkiu Kauno labui dirbti visiems kartu. Tegul jūsų motyvacija ir noras kurti gražesnį miestą bei tobulėti nuolat auga“, – apdovanojimų ceremonijos metu sakė meras A. Kupčinskas.

„Savo laiku buvau KTU studentų atstovybės prezidentas, vėliau pasukau į politiką, na o dabar vėl grįžau į jaunystę”, – šmaikštavo Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas A. Kriščiūnas.

Už indėlį kuriant Kauną kaip akademinį miestą nominacija „Jaunimo lyderis” įteikta jaunimo organizacijos VŠĮ „Baltai Juoda“ įkūrėjui Pauliui Klikūnui. Organizacijoje sklandžiai vykdomos nuolatinės savanoriškos veiklos, tokios kaip vienišų senelių lankymas slaugos ligoninėse, vykdomi užsiėmimai su neįgaliaisiais, vaikais ar probleminėmis šeimomis įvairiuose socializacijos dienos centruose, ligoninėse.

Geriausiu „Jaunimo renginiu” pripažintas jaunimo socialinių problemų atspindėjimui skirtas tarptautinis fotografijos konkursas „Jaunas žmogus XXI amžiuje“. 100 perspektyviausių fotografijos kūrėjų iš Armėnijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir įvairių Lietuvos miestų šią vasarą susirinko Kauno Žalgirio jachtklube, kur bendravo tarpusavyje, susitiko su žymiausiais Lietuvos fotomenininkais ir filmų kūrėjais, kūrė medijų ir fotografijos filmus.

„Jaunimo partnerio” apdovanojimas šiemet atiteko prekybos miestelio „URMAS“ rinkodaros vadovui Jonui Plentai, kuris kiekvienais metais prisideda prie studentiškų idėjų įgyvendinimo savo pagalba tiek finansiškai, tiek pasidalindamas savo sukaupta patirtimi.

Nominaciją „Jaunimo organizacija” šiemet atsiėmė VŠĮ „Baltai Juoda“ už pilietiško jaunimo skatinimą, socialines jautrias akcijas, įtraukiančias ne tik jaunimą, bet ir visą vietos bendruomenę bei valstybines institucijas, savanorystės skatinimą jaunimo tarpe, norą mokytis ir augti kaip jaunai organizacijai, tautiškumo ugdymą šiuolaikinio skubančio pasaulio priešakyje.

Nominacija „Jaunimo indėlis Kauno miestui” buvo skirta KTU ir VDU studentų atstovybėms, kurių iniciatyva įkurtas Studentų skveras. Vieta, kurioje gali vykti įvairios jaunimo akcijos, renginiai ar tiesiog tai gali būti patogi, jauki, graži vieta, kurioje jaunimas gali leisti savo laisvą laiką.

Pirmą kartą paskelbtoje nominacijoje „Akademiškiausias Kauno jaunuolis“ triumfavo net penki KTU studentai – Aivaras Juška, Povilas Mastauskas, Monika Ambrazevičiūtė, Rūta Žemaitytė ir Justina Mizeraitė. Kasmet vykstančiame „Google Online Marketing Challenge“ studentai iš Lietuvos pirmą kartą nugalėjo pasaulio ir Europos socialinės žiniasklaidos marketingo apdovanojimuose.

Speciali Kauno mero padėka įteikta bokso treneriui Mariui Palioniui, neatlygintinai organizuojančiam trumpas bendrines sporto stovyklas, į kurias įtraukia probleminius vaikus ir vaikus iš vargingai gyvenančių šeimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA