Senamiesčio kavinės ir barai nepritaikyti šeimoms | Kas vyksta Kaune

Senamiesčio kavinės ir barai nepritaikyti šeimoms

R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai Kauno senamiestyje susidūrė su nepatogumais. Atvykus į senamiestį su mažais vaikas, paaiškėjo, jog pačioje miesto širdyje kavinės nėra pasiruošusios lankytojų priimti su vaikais. Mat nėra įrengti kūdikių pervystymo kambariai.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja pasakoja, jog jos draugė grįžo iš Anglijos su dviem vaikučiais: vienam 1.5 metų, kitam vos keli mėnesiai. Moterys nusprendė vakarą praleisti vaikštinėjant po senamiestį, tačiau malonų vakarą sugadino kavinių nepasiruošimas priimti šeimas su mažiausiais nariais.

„Užsukome į vieną kavinukę, ten nepavyko įeiti per duris su vežimu, paklausus apie vaikučių pervystymo vietą gavome atsakymą: „Deja, neturime”. Kitoje kavinėje taip pat sulaukėme neigiamo atsakymo dėl pervystymo kambario. Keista, nes kavinė neseniai atsidariusi. Toks įvykis sugadino visą vakarą ” – piktinasi „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Specialius pervystymo kambarius įsirengę vienetai

Pasidomėjus šia situacija paaiškėjo, jog didžioji Kauno senamiestyje įsikūrusių kavinių dalis neturi įsirengę vaiko pervystymui skirto kambario. Tačiau nenorėdami prarasti lankytojų, kavinių ir barų atstovai tikina, jog galėtų rasti vietą ir pritaikyti ją vaiko pervystymui.

„Specialios vietos neturime, visgi prireikus, rastumėme erdvę, kur mamytės galėtų pervystyti mažuosius“ – kalbėjo restorano „Forto dvaras“ vadovė Audronė Deveikytė.

„Tai atlikti būtų įmanoma, nors tokių patalpų neturime. Mūsų baras labiau akcentuotas į vakarą, tad šeimos retai vakare užsibūna“ – panašią poziciją išsakė „Republic“ atstovas Gytis Markevičius.

Nors dauguma Kauno senamiesčio kavinių nėra pasiruošę priimti šeimas ir suteikti reikiamą patogumą, yra kavinių, kurios jau seniai pagalvoję ir apie šeimų gerovę. Štai šalia Kauno rotušės įsikūrusi kavinė „Skliautas“ turi vietą vaiko pervystymui.

„Taip, turime tokią vietą, kur nuvedame kavinės lankytojus, kad galėtų pervystyti vaikus“ – patvirtino „Skliauto“ vadovas Ąžuolas Gaižutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA