Pasaulio jaunimo lietuvių susitikime šaltas oras nuotaikos negadina – Kas vyksta Kaune

Pasaulio jaunimo lietuvių susitikime šaltas oras nuotaikos negadina

Ketvirtadienį prasidėjęs antrą kartą vykstantis pasaulio jaunimo lietuvių susitikimas į Prienų rajoną sukvietė kelis tūkstančius dalyvių, kurie visą savaitgalį bendrauja su Lietuvos verslo, kultūros, politikos ir mokslo lyderiais bei su jais bendrauja betarpiškai.

Nors penktadienio orai ir neprimena vasaros, Lietuvos jaunimas plūsta į Visuomenės harmonizavimo parką, kuriame ir įsikūrė visos susitikimo erdvės.

Prezidentė rado patarėją tarp išeivių

Penktadienio rytmetį renginį atidarė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, palinkėjusi renginio dalyviams kurti Lietuvai. Prezidentė pasidžiaugė, kad sutinka vis daugiau sugrįžtančių į Lietuvą.

„Džiaugiuosi, kad net pati sugebėjau rasti savo komandos vyriausiąją patarėją, kuri nebuvo Lietuvoje 20 metų, bet atvažiuos dirbti į Lietuvą, nes nori dirbti Lietuvai“, – savo kalboje sakė D. Grybauskaitė.

Anot prezidentės, svarbiausia, ne kur esi – svarbiausia, kad širdyse būtų Lietuva. Taip pat svarbu nepamiršti, kad bet kur gali būti naudingas Lietuvai. Šalies vadovė nekvietė sugrįžti, o visada būti su Lietuva, o jei yra galimybė, tai daryti dirbant čia.

„Iššūkių daugėja, jie ne tik ekonominiai. Ekonominius lyg ir apsitvarkėme, bet matome kitus iššūkius – egzistencinius, karinius, informacinius ir kitus, kurie yra dar pavojingesni, nes nėra tokie atviri. Jie dar pavojingesni, nes nematome, kaip prišliaužia priešiškos jėgos su savo ideologija, kaip mėgina išplauti mūsų supratimą ir mūsų vertybes, kaip mėgina paniekinti mūsų valstybę ir mūsų laisvę“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Sekso tarp mokslo ir verslo kol kas nėra

Mokslininkas ir išradėjas profesorius Arminas Ragauskas jauniems žmonėms pristatė, kaip mokslas itin sunkiai sąveikauja su verslu, todėl reikia išsiaiškinti kodėl tarp jų „sekso nėra“.

„Inovacijos yra kuriančios geresnį gyvenimą. Jei jūs padarėte objektyviai geriau, jūs nieko negriaunat, prastesni dalykai išnyks patys. Inovacijos yra nepaprastai morali veikla.

Silicio slėnio kultūroje mane labiausiai žavi tai, kad galima investuoti ir padaryti klaidą. Silicio slėnis bus ta vieta, kur investicinis projektas galės laisvai numirti. Natūrali mirtis yra gražu“, sakė profesorius A. Ragauskas.

Plati programa

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime įrengtos penkios erdvės, kur galima klausytis pranešimų ir dalyvauti diskusijose pagal aktualias temas. Vakare dalyvių laukia pramoginė dalis su žinomiausiais Lietuvos atlikėjais.

Penktadienio vakarą festivalio dalyvių laukia „Garbanoto bosisto“, „Liūdnų slibinų“, Leon Somov ir Jazzu pasirodymai, laukia filmo „Nematomas frontas“ peržiūra ir susitikimas su režisieriumi.

Šeštadienio vakarą muzikinėje scenoje pasirodys atlikėjai Jurga, Golden Parazyth, grupės „Bix“ ir „Skamp“. Meno mylėtojai galės stebėti režisieriaus Cezario Graužinio spektaklį „Drąsi širdis“.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo dalyviai iš laikino miestelio namo skirstysis sekmadienio popietę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA