Liūtę Molę pradžiugino žaidimai | Kas vyksta Kaune

Liūtę Molę pradžiugino žaidimai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Trečiadienio rytą Kauno zoologijos sode Liūtė Molė demonstravo išmoktus naujus triukus. Liūtę mokė kvalifikuoti mokytojai atvykę iš Jungtinių Amerikos Valstijų ir Didžiosios Britanijos.

Kauno zoologijos sodo direktorius Aurimas Didžiokas papasakojo apie atvykusius instruktorius iš užsienio ir suteiktą galimybę paįvairinti gyvūnams įprastą gyvenimo ritmą.

„Antra diena vyksta šie mokymai, atsiradus galimybei ją ir pasinaudojome, nes pirmiausia gyvūnui aktyvesnis judėjimas jau yra gerai, labiau dirba visi raumenys.“- teigė A.Didžiokas.

Kauno zoologijos sodo direktoriaus teigimu, tai nebus praturtinimo elementai, bus parodyti pavyzdžiai, kuriuos vėliau darbuotojai lavins ir praktikuos.

„Sunku parodyti šou žmonėms, nes salė maža, todėl besipraktikuojančius gyvūnus galės matyti tik darbuotojai, bet ateityje, ką išmokome, parodysime ir publikai.“

VISAS VIDEO INTERVIU

Su dideliu bagažu atvykę mokytojai: Valerie J. Hare, kuri yra dirbusi San Diego geriausiame zoologijos sode ir Mark Kingston Jones, kurio visas gyvenimas neatsiejamas nuo gyvūnų, mokė patikrintų praktinių užsiėmimų liūtę Molę. Ji buvo pirmoji, kurią treniravo iš užsienio atvykę mokytojai. Liūtė demonstravo savo žaidimą su maišu prikimštu šiaudų, taip pat Molė negailėjo gerų kadrų fotografams, žaidimo eigoje vis sustodavo ir papozuodavo.

„Mūsų svečiai atvykę pirmadienį išvyks tik po savaitės, tai praktinių užsiėmimų laukia dar ir kiti: žirafos, pitonai, jaguanos.“- pasakojo zoologijos sodo direktorius.

Paklaustas kokį užsiėmimą yra sugalvoję žirafai, zoologijos sodo direktorius tiksliai atsakyti neglėjo, teigė, jog viskas priklausys nuo galimybių ir pagal tai bus praktikuojamasi.

Kauno zoologijos sode neįprastą savaitę turės tiek darbuotojai, tiek gyvūnai. Darbuotojai bus mokomi teorinių žinių, kurias praktiškai panaudos treniruodami gyvūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA