Kauno arkikatedroje bazilikoje – eglutė, pildanti lopšelinukų norus | Kas vyksta Kaune

Kauno arkikatedroje bazilikoje – eglutė, pildanti lopšelinukų norus

Organizatorių nuotr.

Šiemet jaunimo organizacija Rotaract klubas, kartu su Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika, jau ketvirtą kartą skaidrins kūdikių namų „Lopšelis“ globojamų vaikų Šv. Kalėdas. Prie lopšelinukų norų išpildymo kviečiamas prisidėti ir kiekvienas kaunietis.

Visą lapkričio mėnesį vaikai puošė atvirutes piešinukais ar delnukų antspaudais ir dėstė jose savo kalėdinius norus. ”Nuo saldainių maišo iki pasakų knygelės – tokie paprasti, bet labai svarbūs pirmieji vaikų troškimai. Dar svarbiau nei pati dovana yra dėmesys ir šiluma kiekvienam ”Lopšelio” gyventojui, todėl mes ne tik perduodame vaikams dovanas, bet ir surengiame šventę, kurios metu bendraujame, žaidžiame ir juokiamės” – pasakoja projekto organizatorė Danguolė Muralienė.

Bendravimą su ”Lopšelio” gyventojais Kauno Rotaract klubas tęsia jau ne pirmus metus. Projektas nesibaigia tik šv. Kalėdomis – mažyliai keliauja į lėlių teatro spektaklius bei įvairias išvykas gamtoje, zoologijos sode, turi kūrybinių užsiėmimų. ”Suteikdami gerų emocijų vaikams, tuo pačiu jų pasisemiame ir patys. Iš šių mažylių ypatingai sklinda noras bendrauti, todėl kaskart vis norisi juos aplankyti ir sužinoti, kaip jiems sekasi” – teigia D. Muralienė.

Šiuo metu eglutė, padabinta vaikų kurtomis atvirutėmis, jau stovi Katedroje. Kauno Rotaract klubas kviečia prisidėti prie vaikų šv. Kalėdų džiaugsmo – nuėjus į Kauno arkikatedrą baziliką ir išsirinkus atvirutę, išpildyti lopšelinuko norą. Nunešus dovaną į kleboniją iki trečiadienio (12.18) vakaro, ji bus perduota vaikui, rašiusiam atvirutę. Norintys ne tik perduoti dovaną, bet ir aplankyti mažąjį svajotoją, bus laukiami pačiame ”Lopšelyje”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA