Kaunietės surengta skarų rišimo pamoka sudomino | Kas vyksta Kaune

Kaunietės surengta skarų rišimo pamoka sudomino

Evaldo Virkečio nuotr.

Būrys žinomų kauniečių pirmieji Lietuvoje dalyvavo netradicinėje pamokoje – paslaptis, kaip kaskart vis kitaip, išsskirtinai bei įdomiai užsirišti skarą, jiems atskleidė naujai atidaryto, Senamiestyje įsikūrusio aksesuarų salono „In Boutique“ savininkė Jurga Viliušienė.

Ji tvirtino, kad galima suskaičiuoti dešimtis vienos ir tos pačios skaros rišimo būdų.

GALERIJA IŠ SKARŲ RIŠIMO PAMOKOS

„Kitaip užsirišę skarą galite ne tik pakeisti savo įvaizdį, bet ir sukurti įspūdį, jog aksesuarų jūsų spintoje tikrai gausu“, – su šypsena sakė J. Viliušienė.

Tai, kaip galima būtų papuošti kaklą, ji aiškinosi maždaug pusmetį. „In Boutique“ savininkė studijavo specializuotą literatūrą, rinko informaciją internete ir stebėjo praeivius tiesiog gatvėje.

Pasak J. Viliušienės, skaros šiuo metu yra „ant bangos“: jas dėvėti – tai tarsi deklaruoti, kad svarbu yra ne tik šiluma, bet ir mada.

„Šalikai niekuomet nebūna dekoruoti rankomis. O skaras kuria dizaineriai, jų sumanymus įgyvendina daugiametę patirtį turintys meistrai“, – pasakojo pašnekovė.

Šį sezoną itin populiarios prancūziškos vilnos, šilko, kašmyro skaros. Kai kurios jų – margintos teptuku, dažytos ne mechaniškais būdais.

Vienu iš J. Viliušienės modeliu, ant kurio pademonstruoti keli skarų rišimo būdai, tapo aksesuarų kūrėja Inga Petrikaitė. Ji tvirtino kol kas savo darbų kolekcijoje neturinti skarų, bet sentimentų šiam kaklo šildymo bei puošimo funkciją atliekančiam daiktui turinti. „Neprisimenu, kada pradėjau kurti aksesuarus, bet tikrai žinau, kad tarp užmestų, nebenaudojamų mamos daiktų radusi raudoną skarelę su baltais „žirneliais“ supratau, jog tokias puošmenas itin mėgstu“, – sakė I. Petrikaitė.

Iš viso J. Viliušienė, „In Boutique“ atidarymo proga surengusi netradicinę skarų rišimo pamoką, pademonstravo dešimt būdų kaip pasipuošti.

„Aksesuarų pritaikymo pamokas rengsime ir ateityje. Juk daugelį jų galima panaudoti itin kūrybingai ir, kartais gali atrodyti, jog ne pagal tiesioginę paskirtį“, – su šypsena sakė J. Viliušienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA