Kaune švenčiama Policijos diena | Kas vyksta Kaune

Kaune švenčiama Policijos diena

Penktadienį Kauno apskrities policijos pareigūnai, minėdami Šv. Angelų Sargų, Policijos dieną, rinkosi Šv. Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčioje, kur buvo aukojamos Šv. Mišios už žuvusius ir sunkų, rizikingą bei pasiaukojamą darbą dirbančius policijos pareigūnus. Kauno apskrities policijos kapelionas T. Karklys, sakydamas pamokslą, negailėjo gražių žodžių policininkams ir akcentavo, kad policininko prie kiekvieno žmogaus nepastatysi, visuomenė pati turi norėti ir daug prisidėti prie savo pačių saugumo.

Šv. Mišiose dalyvavo Lietuvos policijos generalinis komisaras S. Skvernelis, Kauno apskrities policijos vadovybė, pareigūnai, teisėsaugos institucijų atstovai, Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentai, policijos veteranai. Bažnyčioje už pavyzdingą tarnybą įteikti apdovanojimai policijos pareigūnams.

Policijos dienos proga jau devintą kartą buvo iškilmingai pagerbti miesto bendruomenės nariai, atlikę humanišką misiją ar narsų poelgį vardan kitų visuomenės narių ir miesto saugumo, padėję policijai užkirsti kelią nusikaltimams ar sulaikyti nusikaltėlius.

Garbingo „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimo nusipelnė 25 m. Donatas Rekštys, kuris sulaikė įžūlia vagyste įtariama asmenį. Tai yra, šių metų rugpjūčio 29 dieną apie 19.40 val. Kaune, A. Kriščiukaičio g., prekybos centre Donatas Rekštys pastebėjo asmenį, kuris ant veido užsidėjęs kaukę, atvirai nesislapstydamas, susidėjęs į krepšį prekių, pasišalino iš parduotuvės. Donatas Rekštys nusivijo kaukėtą asmenį, kuris matydamas, kad gali nepavykti pabėgti nuo lipančio ant kulnų persekiotojo, puolė į Nerį. Donatas greitai nusispyręs batus ir nusimetės marškinius, iš paskos puolė į upę ir sučiupo įžūlų vagišių.

Policijos pareigūnai įvertino ir Kauno Švenčiausios Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos klebono kunigo Virginijaus Birjoto geranorišką, nuoširdų ir aktyvų bendravimą su policija, pagalbą policijos pareigūnams įgyvendinant saugios kaimynystės, neatiduok savo santaupų sukčiams ir kituose projektuose. Klebonas nuolat betarpiškai padeda spręsti bendruomenės problemas. Mišių metu gyventojams aktyviai skleidžia informaciją apie apsisaugojimo nuo teisės pažeidimų būdus ir priemones. Jam Kauno apskrities policijos viršininkas įteikė padėką.

Taip pat, šventės metu, Kauno miesto Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovybės vardu direktoriaus pavaduotoja slaugai Irena Dabulskienė, už atliktą pareigą ir išgelbėtą žmogaus gyvybę, padėkas įteikė Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnėms inspektorei Eglei Švedaitei ir vyresniajai inspektorei Sigitai Jakei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA