Kaune įvyko pirmosios drifto lenktynės miesto gatvėmis | Kas vyksta Kaune

Kaune įvyko pirmosios drifto lenktynės miesto gatvėmis

Sekmadienį Kaune baigėsi pirmą kartą Lietuvoje vykęs Europos drifto čempionato “Drift Allstars” etapas, sutraukęs kelis tūkstančius greičio mėgėjų. Lenktynės vyko miesto gatvėse, kuriose buvo įrengta lektynių trasa.

Miesto centre savaitgalį vykusias lenktynes kelis kartus teko nutraukti dėl oro sąlygų: trumpalaikės liūtys neaplenkė ir šio renginio, dėl to dalis trasos skendėjo vandenyje.

RENGINIO AKIMIRKOS NUOTRAUKŲ GALERIJOJE

Šeštadienį ir sekmadienį neišvengta incidentų: automobiliai neišsitekdavo trasoje ir trenkdavosi į apsaugines specialiai trasoje pastatytus betoninius atitvarus, keli incidentai įvyko, kai lenktynininkai bandydami kuo greičiau įveikti trasą, susidurdavo vienas su kitu. Karaliaus Mindaugo prospekte įrengtoje techninio aptarnavimo zonoje vyko patys įvairiausi sportinių automobilių remonto darbai.

Po sekmadienio kvalifikacinių važiavimų pirmas buvo Alex Goloyna (Ukraina), antras – Juha Rintanen (Suomija), trečias – Bartosz Stolarski (Lenkija). Lietuviai taip pat demonstruoja neblogus rezultatus. Kęstutis Petronis bendroje įskaitoje penktas, Arnas Bernackas, Andrius Vasiliauskas ir Mantas Kulvinskas dalinasi 15,16 ir 17 vietas iš 32.

VIDEO REPORTAŽAI

Sekmadienio vakarą įvyko finalinės TOP32 kovos, po kurių paaiškėjo, jog pirmą kartą Kaune vykusį čempionato etapą laimėjo latvis Janis Eglite, užėmęs pirmą vietą, antras liko lenkas Dawid Karkosik, trečias – Alex Goloyna iš Ukrainos .

Sekantis čempionato etapas po dviejų savaičių vyks Vengrijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA