Lietus nuščiuvo su pirmais „Metropolitan” žvaigždžių pasirodymo akordais | Kas vyksta Kaune

Lietus nuščiuvo su pirmais „Metropolitan” žvaigždžių pasirodymo akordais

Likus pusvalandžiui iki tradicinio Pažaislio muzikos festivalio pradžios prapliupęs lietus liovėsi tuomet, kai nuskambėjo pirmieji net keturias „Metropolitan” operos garsenybes suvienijęs koncertas. Dmitrijus Chvorostovskis, Barbara Frittoli, Stefano Secco, Constantine Orbelian – tai įžymybės, sugebėjusios suderinti savo darbo grafikus taip, kad surengtų ypatingą pasirodymą Kaune.

Sekmadienio renginys prasidėjo solistų susitikimu su žiniasklaida. D. Chvorostovskis pasakojo, kad atlikėjai kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru įrašė G. Verdi operą „Simonas Bokanegra“. Kompaktiniame diske ji turėtų būti išleista spalį.

Solistas gyrė tiek simfoninį orkestrą, tiek Kauno valstybinį chorą. „Kultūringi, išlaikyti, jumorą suprantantys žmonės, su kuriais dirbti malonu”, – sakė garsenybė.

Atlikėjas pripažino labiau mėgstąs pasirodyti koncertuose nei operose, nes pasiruošti pastarosioms reikia kelis mėnesius gyventi vienoje vietoje, o jam patinka dinamiškas gyvenimas.

D. Chvorostovskio ir jo kolegų pasirodymas palydėtas ovacijomis, o kūrinius publika klausėsi susikaupus. Tarp atvykusiųjų pasiklausyti „Metropolitan” operos žvaigždžių buvo ir Jo Ekselencija Valdas Adamkus su žmona Alma. Jie, kaip ir būrelis kviestinių svečių, įsitaisė prie Pažaislio vienuolyno teritorijoje esančio svetingumo komplekso „Monte Pacis” langų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA