Karaliaus Mindaugo prospektą raižo „Drift Allstars” lenktynininkai | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo prospektą raižo „Drift Allstars” lenktynininkai

Šeštadienį Kaune prasidėjo pirmą kartą šalyje organizuojamas „Drift Allstars“ lenktynių 4-asis etapas, kuriame be Lietuvos šoninio slydimo meistrų kovoja ir svečiai iš užsienio. Jie atkako į Kauną siekti pergalės etape bei rinkti taškų bendroje įskaitoje. Trasa miesto gatvėse baigta įrenginėti penktadienio naktį, tuomet atlikti ir pirmieji trasos bandymai.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Dėl vykstančio renginio nuo šeštadienio ryto yra uždaryta dalis Karaliaus Mindaugo prospekto bei Čiurlionio ir Kaunakiemio gatvių. Vairuotojai buvo įspėti, kad savaitgalį eismo schema šiose gatvėse bus keičiama.

Finaliniai važiavimai numatyti sekmadienį. Šeštadienio vakarą po treniruočių etapo lenktynininkai surengs šventinį sportinių automobilių paradą ir važiuos į miesto Rotušės aikštę, o kvalifikaciniai važiavimai prasidės sekmadienio vidurdienį. Jie dėl prasidėjusio lietaus buvo nukelti iš šeštadienio vakaro į sekmadienį.

„Drift Allstars“ – tai Europos drifto lenktynių čempionatas, vykstantis jau šeštus metus. Jo metu lenktynininkai varžosi 6 etapuose įvairiose Europos šalyse. Šiais metais drift čempionato etapai jau vyko Lenkijoje, Švedijoje ir Latvijoje, o rugpjūtį atkeliauja ir į Lietuvą, Kauną. Čia bus surengtas jau ketvirtasis etapas. Vėliau lenktyninkai keliaus į Vengriją, o čempionatą pabaigs ten, kur ir pradėjo – Lenkijoje.

Dvi dienas Kaune vyksiančio renginio metu žiūrovai išvys drift varžybas, kuriose dalyvauja per 30 „šoninio slydimo“ profesionalų. Jie varžosi dėl piniginio, 15 tūkst. lt prizo, etapo nugalėtojo taurės ir įskaitinių taškų.

Daugiau informacijos apie renginį ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA