Tarptautinėje dailės disciplinų dėstytojų kūrybos parodoje – įvairiausios „Kvadrato“ interpretacijos – Kas vyksta Kaune

Tarptautinėje dailės disciplinų dėstytojų kūrybos parodoje – įvairiausios „Kvadrato“ interpretacijos

Parodos organizatorių nuotr.

Gegužės 14 d. 17 val. galerijoje „Aukso pjūvis“ atidaroma tarptautinė dailės disciplinų dėstytojų kūrybos paroda „Kvadratas 6“. Paroda veiks iki birželio 14 d.

Šis tęstinis projektas rengiamas jau šeštąjį kartą. Parodos kuratorius, Kauno kolegijos dėstytojas, meninio stiklo dailininkas Artūras Rimkevičius prieš kelerius metus šią parodą sugalvojo kaip žaidimą, tačiau išaugęs susidomėjimas, kaskart gausėjantis dalyvaujančių menininkų būrys ir neišsemtas projekto idėjos potencialas lėmė tolesnį projekto tęstinumą. Šiais metais parodoje dalyvauja dailės mokytojai ir dėstytojai iš Lietuvos (Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Druskininkų, Panevėžio, Jurbarko) ir Latvijos. Dalyvių būryje – tapytojai, grafikai, skulptoriai, keramikai, tekstilininkai, odininkai, stiklo menininkai, fotografai.

Parodos tema ir eksponuojamus kūrinius jungianti idėja – kvadratas. Pasak A. Rimkevičiaus, tai fundamentali forma, perimama iš kartos į kartą nuo seniausių civilizacijų laikų. Parodos dalyviai buvo kviečiami kūrybingai pažvelgti į šią temą iš įvairiausių atspirties taškų, kultūrinių, religinių, filosofinių, istorinių, socialinių kontekstų. Kokias reikšmes ši forma gali atskleisti ar pasiūlyti menininkui, kaip ją interpretuoti pasitelkiant meninės raiškos būdus? Be to, kaip pastebi kuratorius – lietuvių ir latvių kalbos žodyje „kvadratas“ yra ir žodis „ratas“, todėl šis žodžių žaismas teikia dar daugiau laisvės improvizacijoms ar net šmaikščioms interpretacijoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA