Spaudos baliuje žurnalistams tradiciškai įteikti „Gintariniai parkeriai” | Kas vyksta Kaune

Spaudos baliuje žurnalistams tradiciškai įteikti „Gintariniai parkeriai”

Jau 21 – ąjį kartą Kauno žurnalistai ir svečiai skubėjo į tradicinį Spaudos balių. Kaip visuomet čia gausiai susirenka ne tik laikinojoje sostinėje dirbantys spaudos, radio ir televizijos atstovai- žurnalistai, fotografai ir operatoriai, bet ir valdžios atstovai bei verslininkai.

Tradiciškai švenčiant Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyrius už nuopelnus plunksnos broliams įteikia ir „Gintarinius parkerius“. Šiemet jais apdovanoti -„Kauno dienos“ sporto žurnalistas Marius Bagdonas, žurnalistas kolekcininkas Ričardas Venckus ir medicinos profesorius Aleksandras Vitkus, parengęs vertingą istorinį keturtomį.

Spaudos baliaus metu į prieškario laikus perkėlė grupė „16 Hz“ šaunioji trijulė, atlikusi neužmirštamas dainas iš S.Dolskio repertuaro. Po to koncertavo šių trijų „generolų” vadovaujami kauniečiai studentai – šių metų „Chorų karų” nugalėtojai.

Kaip teigė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus vadovas Vidas Mačiulis, ” džiugios akimirkos bei nemalonūs įvykiai ir gyvenime, ir žurnalistikoje yra greta.” Prieš pusantro mėnesio rastos suniokotos LŽS Kauno apskrities skyriaus patalpos, tačiau labai greitai atsirado geradarių, kurie padėjo materialiai ir moraliai vėl sugrįžti į darbinį ritmą. Padėjusiems skyriaus valdybos vardu įteiktos „Dėkingumo plunksnas“ .

Šventės metu pasidžiaugta ir kauniečių žurnalistų krepšinio rinktine. Komanda, vadovaujama Tomo Grigalevičiaus, laimėjo Vilniuje vykusių Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtų varžybų čempionų titulą.

Kauniečių žurnalistų krepšininkų iškovota taurė atras garbingą vietą LŽS Kauno apskrities skyriuje.

Šventės kulminacija tapo Lietuvos radijo pirmojo pranešėjo ir laidų vedėjo Petro Babicko vardo antrosios premijos laureato paskelbimas. Šiemet ji įteikta Vidui Mačiuliui. Ilgamečiui televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje” kūrėjui, žurnalistikai atidavusiam 45 -erius metus. Vidas Mačiulis gautą 3000 Lt premiją padovanojo studentų chorui, kūrusiam nuotaikingą atmosferą žurnalistų popietės metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA