Kaune apsilankęs oro bendrovės „Ryanair“ vadovas žadėjo, kad Kauno nepaliks | Kas vyksta Kaune

Kaune apsilankęs oro bendrovės „Ryanair“ vadovas žadėjo, kad Kauno nepaliks

fastcompany.com nuotr.

Šiandien Karmėlavos oro uoste „Ryanair“ vadovas Michael O’Leary pristatė naują techninio aptarnavimo centrą ir pristatė greit prasidėsiantį naująjį vasaros sezoną, kuriame numatomi skrydžiai 18 krypčių.

RYANAIR KRYPČIŲ SĄRAŠAS IŠ KARMĖLAVOS ORO UOSTO

Nors praėjusiais metais „Ryanair“ didelę skrydžių dalį iš Kauno perkėlė į Vilniaus oro uostą, skrydžių bendrovės vadovas teigė, kad jo vadovaujama įmonė iš Karmėlavos oro uosto trauktis neketina ir paminėjo, kad šį mėnesį pradėjusiame veikti orlaivių priežiūros centre jau aptarnaujamas pirmasis lėktuvas, o per metus jų numatoma kad bus apie 60. Techniniame centre šiuo metu dirba apie 40 darbuotojų.

„Ryanair“ planuoja šiais metais Lietuvoje aptarnauti apie 1,3 mln. keleivių, beveik pusė jų leisis ir kils Karmėlavos oro uoste.

M .O‘Leary teigė, kad ateinantį rudenį bus stengiamasi iš Kauno pasiūlyti daugiau skrydžių krypčių. Jis paminėjo, kad vienintelė ir pagrindinė sąlyga yra, kad „Kaunas turi išlikti konkurencingas, nes konkurencija tarp oro uostų Europoje yra didelė”.

Naujasis Kauno oro uosto generalinis direktorius Povilas Ugianskis sakė, kad šiuo metu be „Ryanair“ iš Kauno kyla ir leidžiasi bendrovės „Air Baltic“ lėktuvai, skraidinantys į Rygą, taip pat užsiminė, kad jau šiais metais Karmėlavoje naujus orlaivių techninius aptarnavimo centrus atidarys „FL Technics“ ir „Avia Baltika“ bendrovės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA