Miestiečiai turės galimybę pasigrožėti originalių papuošalų kolekcija | Kas vyksta Kaune

Miestiečiai turės galimybę pasigrožėti originalių papuošalų kolekcija

Parodos organizatorių nuotr.

Vasario 1 d. Meno galerijoje „Kauno langas“ (M.Valančiaus 5) atidaroma Sauliaus Treinio juvelyrikos paroda – „Organiška“. Ši Sauliaus Treinio kolekcija ypatinga tuo, jog yra labai „švari“ – organiška, jokių nereikalingų linijų, kliūvančių atsikišimų, pompastikos.

Puošnu, bet ne per saldu. Elegantiška, tačiau atidžiau įsižiūrėjęs atrasi daugybę detalių susiliejančių į vientisą skambesį. Drąsu….Tačiau šia drąsa galima puoštis kasdien. Ir kas labai svarbu – nesenamadiška.

Sauliaus darbai visuomet orientuoti į dabartį ir ateitį. Jis nėra iš tų, kurie įkvėpimo semiasi praeityje arba tautodailėje. Sauliaus darbai atsiranda stebint kasdienybės nepaprastumą, kurio mes su Jumis dažniausiai nepastebime. Asmuo pasirenkantis tokį papuošalą dažnai taip pat pasižymi subtiliu skoniu.

Jis savitas juvelyras. Mąsto ir dirba labai vyriškai, tačiau jo darbai itin patinka moterims. Sauliaus kūriniai greitai išperkami, todėl pamatyti didesnę kolekciją vienu metu yra retenybė. Ši 15 dirbinių kolekcija ypač vientisa.

Saulius dirba su įvairiomis medžiagomis – baltu, geltonu ir raudonu auksu, platina, visais brangiaisiais ir pusbrangiais akmenimis. Jo papuošalai ne vienerius metus puošė žinomų Lietuvos dizainerių Ramunės Piekautaitės ir Giedriaus Šarkausko drabužių kolekcijas.

Paroda veiks nuo vasario 1 iki kovo 12 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA