Kauno fotografijos galerijoje – visa tiesa apie „Subkultūrą” | Kas vyksta Kaune

Kauno fotografijos galerijoje – visa tiesa apie „Subkultūrą”

Archyvo nuotr.

Gruodžio 12 d., 17 val. Kauno fotografijos galerijoje (Rotušės a. 1 / Vilniaus g. 2) bus pristatoma nauja Tomo Pabedinsko ir Rasos Pranskevičiūtės knyga „Subkultūra“.

Šį kartą skaitytojų ir žiūrovų dėmesiui pateikiamas tarpdisciplininio pobūdžio leidinys. Įvairių subkultūrų, jų atstovų ir alternatyvios pasaulėžiūros asmenybių tapatybė knygoje atskleidžiami ir tekstais, ir vaizdais. Čia vienodai svarbūs yra ir pačių projekto dalyvių pasisakymai, ir dalyvavusiuosius projekte žmones įamžinusios fotografijos.

Knygos autorių atlikti meninis ir antropologinis tyrimai perteikia vizualiąją ir vertybinę alternatyvių pasaulėžiūrų ir gyvenimo stilių išraišką.

Siekiant išsamiau atskleisti supančią socialinę tikrovę, knygoje pristatomos dalyvaujančiųjų refleksijos individualios ir subkultūrinės tapatybės tematika, socialinę įvairovę atspindinčios skirtingos pasaulėžiūros ir gyvenimo stiliai, sociokultūrinių judėjimų teikiamos alternatyvios tikrovės įžvalgos ir socialinių problemų sprendimų siūlymai.

Svarbus vaidmuo projekto dalyviams taip pat teko kuriant vizualiąją jų subkultūrinio ir individualaus identiteto išraišką. Pozuojant foto studijoje jiems buvo suteikta saviraiškos laisvė, kurios nevaržė nei išankstiniai stereotipai, nei estetiniai fotografijos kanonai ar techninio tobulumo siekis.

Skirtingas meno ir mokslo sritis atstovaujančių autorių bendro darbo rezultatas – tai knyga, leidžianti atsiverti tikrajai įvairovei, netgi jei tai reikštų prieštaravimus tarp skirtingų subkultūrų ir pasipriešinimą vyraujančioms „normalumo“ sampratoms. Leidinys nepropaguoja konkrečių subkultūrinių grupių pasaulėžiūros ar gyvensenos ir neteigia tobulos tolerancijos utopijos, bet tampa savita tribūna autentiškai įvairių subkultūrinių grupių atstovų ir ryškių individualybių saviraiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA