Savaitgalį „Fluxus Ministerijoje” nugriaudėjo pusės metų gimtadienio šventė | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį „Fluxus Ministerijoje” nugriaudėjo pusės metų gimtadienio šventė

Praėjusį šeštadienį, lapkričio 10 d., „Fluxus Ministerijoje“ buvo paminėtas pusės metų gimtadienis. Vakaro svečiai turėjo galimybę išvysti Jaro Ramūno bei Deniso Kolomyckio performansus. Gimtadienio proga taip pat buvo atidarytos dvi parodos jaunųjų menininkų paroda „Seansas“ bei Natalijos Fediuškinos fotografijų paroda „Klastotės analizė“.

Parodos „Seansas“ autoriai savo kūryba kviečia praplėsti mūsų racionaliems protams pažįstamos realybės ribas ir pasinerti į intuicijos, vaizduotės pasaulį, kupiną keistų būtybių bei paslaptingų reiškinių. Tapybos, grafikos, fotografijos darbuose atsiskleidžia intymios, autentiškos menininkų vizijos, metafizinės nuojautos bei mistinės patirtys.

Natalijos Fediuškinos meninių fotografijų paroda „Klastotės analizė” į Lietuvą atvežta iš Didžiosios Britanijos. Londone ir Vilniuje eksponuotas spalvingas vilnietės fotografijų pasaulis sulaukė didžiulio susidomėjimo. Autorė parodoje analizuoja moterų portretus: moterys, žvelgiančios iš nuotraukų, gyvenime yra visiškai kitokios. Jos netikros? Nuotraukose ar realybėje? Kas slypi už jų žvilgsnių?

Vakaro metu „Fluxus Ministerijos“ svečiai turėjo galimybę apžiūrėti visas pastato erdves. Trečiame aukšte vyko renginys „Graff’O’Sound: Second round” – tai piešimo ant sienų ir didžėjų muzikos sintezė. Pusės metų gimtadienio proga taip pat vyko menininkų dirbtuvių atvirų durų vakaras, kurio metu „Fluxus Minsiterijos“ rezidentai atliko šokio ir muzikinius pasirodymus bei bendravo su lankytojais.

Gimtadienis triukšmingai buvo užbaigtas koncertu, kurį pradėjo muzikinė grupė „Fun Clock“ apšildydami publiką funk bei džiazo muzikos ritmais. Po jų į sceną žengė reperiai „Dee & Kamy“. Šiems vyrukams „Fluxus Ministerija“ kelia nostalgiją, nes būtent šiose patalpose buvo nufilmuotas jų pirmasis vaizdo klipas – „80‘s Lifestyle“. Paskutinieji sudrebinti „Fluxus Ministerijos“ atvyko „Happyendless“. Ši grupė savo hitais „Powerforever“ bei „Sweet Sweet Super Sweet“ privertė šėlti visus gimtadienio šventės svečius.

Per pusės metų gyvavimo laikotarpį „Fluxus Ministerijoje“ įvyko daugiau nei 350 įvairių veiklų. Tarp jų – parodos, koncertai, performansai, kino vakarai, teatrų pasirodymai, festivaliai ir t.t. Renginių metu pastatą aplankė ne viena dešimtis tūkstančių žmonių: tiek kauniečiai, tiek Kauno miesto svečiai bei turistai iš užsienio šalių.

Kaune „Fluxus Ministerija“ gyvuos dar metus laiko. Planuojama surengti dar daugiau nei 800 įvairių renginių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA