Po Parodos kalno rekonstrukcijos keturias gatves sujungs moderni šviesoforinė sankryža – Kas vyksta Kaune

Po Parodos kalno rekonstrukcijos keturias gatves sujungs moderni šviesoforinė sankryža

Kaunas.lt nuotr.

Po rekonstrukcijos Parodos g. drieksis ne tik nauja troleibusų linija, bet jos papėdėje bus įrengta ir nauja šviesoforinė sankryža. Planuojama, jog naujoji sankryža sujungs keturias pagrindines centrinės miesto dalies gatves, skelbia Kauno savivaldybė.

Šiuo metu rekonstruojamoje Parodos g. tiesiami lietaus nuotekų, kanalizacijos ir vandentiekio tinklai, tuo pačiu ardoma ir akmeninė danga. Pabaigus šiuos darbus rangovai pradės pagrindų įrengimo darbus. Vykdant gatvės rekonstrukciją, tuo pačiu bus ruošiamasi ir sekančiam etapui – naujos šviesoforinės sankryžos K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. įrengimui.

„Kad vėliau nebūtų ardoma suremontuotos Parodos g. danga ir šaligatviai, rekonstrukcijos metu mes įrengsime pamatą gembei. Gembė bus pastatyta įrenginėjant šviesoforą, ant jos bus kabinamas šviesoforas. Taip pat nutiesime kanalizacijos vamzdžius, kad vėliau nereiktų kenkti naujai ištiestos gatvės gerbūviui”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiuo metu K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. sankryža neatitinka saugumo reikalavimų. Po rekonstrukcijos ketinama ją reorganizuoti, sujungiant keturias pagrindines centrinės miesto dalies gatves.

„Šiuo metu ten esantys šviesoforai seni, sankryža konfliktiška. Po rekonstrukcijos senoji sankryža, kuri jungia tik K. Donelaičio g. ir Vytauto pr., bus praplėsta iki vienos didelės sankryžos, kuri sujungs K. Donelaičio g., Vytauto pr., Parodos g. ir Laisvės al.”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Rekonstruojant Parodos g. taip pat planuojama pastatyti troleibusų linijai pritaikytus apšvietimo stulpus, o kitais metais nutiesti ir kontaktinį troleibusų tinklą, kuris sujungs Savanorių pr. su Vytauto pr. Naujojo troleibusų maršruto kontaktinis tinklas drieksis nuo Utenos g. ir Savanorių pr. sankryžos, K. Petrausko ir Parodos g., o Vytauto pr. susijungs su esamu tinklu.

Šviesoforinės sankryžos K. Donelaičio g. ir Vytauto pr. rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti kartu su troleibusų linijos tiesimo darbais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA