Geriausia alternatyvios muzikos grupė „Rasabasa” koncertuos Romuvos pasaže | Kas vyksta Kaune

Geriausia alternatyvios muzikos grupė „Rasabasa” koncertuos Romuvos pasaže

Sandros Misevičiūtės nuotr.

Birželio 28 dieną (ketvirtadienį) prieš išsiskiriant trumputėms atostogoms nemokamų koncertų ciklas „Einam Kaunas” kviečia prie legendinio kino teatro į „Romuvos pasažą”. Čia ketvirtadienio vakarą šiltą akustinį pasirodymą dovanos viena įdomiausių šiandienos grupių Lietuvoje – Rasabasa.

Grupės muziką sudėtinga priskirti vienam žanrui. Viskas, ko klausosi Rasabasa nariai, susilieja į vieną visumą ir virsta itin įdomiu muzikiniu audiniu. Ši lietuviškai norvegiška balso ir melodijos sintezė netelpa net į tokių skirtingų žanrų kaip post rock ar synth pop rėmus. Atsisakydami nusistovėjusių žanrų kanonų, grupės nariai sujungia tai, ką gali sukurti penkios skirtingos sielos.

Po to, kai kiekvienas iš jų jau buvo išleidę keletą albumų, daugybę mažųjų albumų EP ir singlų, lietuvė Rasa ir norvegai Snorre, Sindre, Nils bei Bjorn susitiko Liverpulyje, kur 2009 m. ir gimė Rasabasa.

2011 m. rudenį grupė išleido muzikos kritikų puikiai įvertintą EP „1.“ ir 2012 m. muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. buvo pripažinta geriausia alternatyvios muzikos grupe Lietuvoje. Gegužę Rasabasa išleido savo antrąjį mažąjį albumą EP ir pradėjo aktyviai koncertuoti Lietuvoje ir už jos ribų.

Šį ketvirtadienį grupė atvyksta dovanoti savo pasirodymą prie legendinio kino teatro „Romuva“. Koncerto pradžia 20:30 val. Renginys nemokamas.

*Esant blogam orui koncertas vyks kino teatro „Romuva“ fojė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA