Nemalonus tvaikas Aleksote: su žeme lyginami gyvūnų palaikai | Kas vyksta Kaune

Nemalonus tvaikas Aleksote: su žeme lyginami gyvūnų palaikai

BERTA BANYTĖ 2018/08/20 12:15
R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo apie nekasdienius veiksmus, vykdomus Aleksote. Pasak jų, tuščiame sklype, adresu K. Jauniaus 72, girdisi traktoriaus garsas, ore tvyro nemalonus tvaikas, o teritorijoje užkasinėjami dideli kiekiai esą gyvūnų palaikų.

Kauniečių teigimu, netoli minėto sklypo Aleksote, K. Jauniaus gatvėje 58, galimai buvo įsikūrusi gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“. „Čia masiškai veždavo šunis, o vėliau jų kūnus, tikėtina, užkasdavo tuščiame K. Jauniaus 72 sklype“, – pasakoja portalo skaitytojai.

Išgirdusi pastarąjį teiginį, gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė Jurgita Gustaitienė neigia gandus apie tokį įstaigos elgesį. „Šioje teritorijoje nesame palaidoję nė vieno gyvūno, greičiausiai šimtus tūkstančių palaikų užkasė tie, kurie čia vykdė savo veiklą anksčiau daugybę metų. Mes esame įsikūrę Užliedžiuose, o ne Aleksote“, – kalbėjo ji.

Pirmadienio rytą vykdomi veiksmai, sako Aleksoto gyventojai, jau sulaukė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento, Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei Kauno miesto savivaldybės atstovų dėmesio.

„Dabar K. Jauniaus gatvės 72 numeriu pažymėtame sklype prasidėjo statybų darbai. Kol viskas buvo užkasta žemėje, nebuvo nemalonaus tvaiko, nors vietiniai gyventojai ir prasitarė įtarę, jog gyvūnų palaikų atsikratoma būtent ten. Ne kartą, pasak jų, vieta sukėlė klausimų ir dėl galimo juodligės pavojaus“, – atvirauja kauniečiai.

Pastarajame sklype artimiausiu metu veikiausiai kils nauji gyvenamieji pastatai. „Tik įsivaizduokite, jei žmonės, nežinodami šios vietos priešistorės, nusipirks būstą, kur dėl minėtų priežasčių yra didelis aplinkos užterštumas. Tikriausiai to nenorėtų nė vienas“, – teigia „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Pasak jų, atvykę Aplinkos apsaugos departamento atstovai žadėjo imtis atitinkamų priemonių – esą bus aiškinamasi, ar K. Jauniaus 72 sklype neužterštas gruntas. Taip pat, kauniečių teigimu, žadama gyvūnų palaikus sukrauti ir išvežti bei atlikti tolimesnius tyrimus.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovais paaiškėjo, jog pranešimas apie Aleksote vykdomus veiksmus buvo gautas. Tyrimų išvadas žadama pateikti artimiausiu metu.

Portalo žiniomis, Tarybų sąjungos laikais čia buvo gyvūnų naikinimo stotis, kur pastarieji buvo žudomi naudojant elektrą. O vėliau, kai Lietuva tapo nepriklausoma, įkurta gyvūnų globos draugijos Kauno skyriaus šunų prieglauda, kuriai daugelį metų vadovavo Karolis Masilionis. Todėl esą teritorijoje, vadinamosiose rekaro duobėse, užkasta daugybė gyvūnų palaikų. Pasak šaltinių, keista, kaip ant „gyvūnų kapinių“ leista kilti pastatams.

Buvęs ilgametis gyvūnų globos draugijos Kauno skyriaus šunų prieglaudos vadovas K. Masilionis patvirtino faktus, jog kadaise K. Jauniaus gatvėje (aut. past. buvusioje Seniavos gatvėje) veikė gyvūnų karantino stotis, o vėliau ir jo vadovaujama įstaiga. „Gyvūnų palaikų toje teritorijoje jau neturėtų būti – viskas supuvę. Mažiausiai dešimt metų ten nėra laidojama“, – sakė K. Masilionis.

Tačiau portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasakius apie užfiksuotus radinius, vyras tepridūrė: „Žinote, kaulai ilgai gyvena. Šie sklypai mums nepriklauso nuo 2006-ųjų. Jie perduoti „Nuaro“ atstovų atsakomybei, – tvirtino jis.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovė J. Gustaitienė, paklausta, ar adresu K. Jauniaus 58 buvo įsikūręs „Nuaro“ padalinys, sakė, jog su šia teritorija įstaiga neturi nieko bendro. Nors ir prasitarė, jog praeities planuose yra buvę sumanymų minėtoje vietoje steigti padalinį, tačiau leidimas esą nebuvo gautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA