Kulautuvoje turizmo sezonas pradėtas mėgaujantis vandens pramogomis (foto) | Kas vyksta Kaune

Kulautuvoje turizmo sezonas pradėtas mėgaujantis vandens pramogomis (foto)

krs.lt 2018/05/27 10:38

Iki vasaros liekant vos kelioms dienos, turizmas Kaune ir Kauno rajone pradeda įgauti pagreitį, o vasariškos pramogos pritraukia vis daugiau žmonių. Paskutinį gegužės savaitgalį Kulautuvoje buvo atidarytas vandenlenčių parkas „Dock7“.

Kulautuvos karjeras, kuriame nuo šiol bus įsikūręs vandens pramogų kompleksas, turi dvi trasas, siekiančias po 200 metrų. Pakrantėje veiks kavinė, kempingas, laisvalaikio prekių parduotuvė.

Parko lankytojai laiką galės leisti paplūdimyje, kur bus galima žaisti tinklinį. Centre dirba profesionalūs instruktoriai, ruošiamos įvairios pramogos visai šeimai. Parkų ir vandens pramogų kompleksas veiks visą vasarą – iki spalio 1 d.

Iki tvenkinio lankytojai galės atminti dviračiu – nuo Šilelio kaimo iki Kulautuvos sodų driekiasi dviračių takas.

2016 m. rudenį atidarytas Noreikiškėse, Graužės tvenkinyje, vandenlenčių parkas sulaukė didelio susidomėjimo. Parko įkūrėjas Dovydas Rekštys teigė, kad vandens sportas Lietuvoje vis populiaresnis, tai rodo gausūs lankytojų srautai.

Kauno rajono turizmo sezonas prasidėjo ne tik vandenlenčių parko atidarymu. Į Kulautuvą nuo pat Kauno Nemunu atplaukė septyni vikingų laivai, kurių įgulas sudarė Kauno regiono merai su savo komandomis.

„Mūsų krašte yra daug gražių vandens telkinių. Smagu, kad vandens sporto šakos populiarėja, o pramoginiai centrai kuriasi Kauno rajone“, – teigė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir pridūrė, kad žmonės nori aktyviai leisti laiką, todėl savivaldybė stengiasi atsižvelgti į jų pageidavimus.

Kurortinės teritorijos statusas Kauno rajone esantiems Kačerginės ir Kulautuvos miesteliams bei daliai Zapyškio miestelio Vyriausybės buvo suteiktas praėjusiais metais, todėl šios vietos verslininkai tapo dar labiau patrauklesnės. Unikali kurortinė teritorija apima abiejų Nemuno pusių esančius gyvenamuosius rajonus su rekreacinėmis zonomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA