Aštuoniose ilgalaikio stovėjimo aikštelėse – patogios naujovės dviratininkams | Kas vyksta Kaune

Aštuoniose ilgalaikio stovėjimo aikštelėse – patogios naujovės dviratininkams

R. Tenio nuotr.

Kad žodžiai apie dviratininkams draugišką miestą neliktų tik kalbomis, Kaune atsiranda dar daugiau naujovių, palengvinsiančių dviračių transporto priemonių eksploataciją. VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ administruojamose ilgalaikio stovėjimo aikštelėse kauniečių patogumui įrengti dviračių laikymo stovai.

[galerija kiek=”12″]

Galimybė palikti savo dvirates transporto priemones jau prieinama visose aštuoniose Kauno mieste esančiose ilgalaikio stovėjimo zonose. VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriaus pavaduotojas Darius Razmislevičius pastebi, jog tai – tik vienas iš kelių žingsnių žalesnio ir ekologiškesnio miesto link.

Ekologiškesnė ir pigesnė alternatyva

Įrengti dviračių laikymo stovus, pasak atstovo, paskatino kelios priežastys. Viena iš jų – jau kurį laiką mieste vykdomos iniciatyvos, skatinančios kauniečius iš vienos vietos į kitą važiuoti dviračiais. „Norime skatinti žmones judėjimui rinktis „žalesnes“ transporto alternatyvas. Kauniečiai drąsiai nuo namų galės atvykti dviračiais iki aikštelės ir juos ten palikę, sėsti į automobilį“, – komentuoja D. Razmislevičius.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atstovas pastebėjo, jog dviračius, esant reikalui, galės palikti ir tie gyventojai, kurie neturi automobilių. Aikštelėse vietos, anot pašnekovo, tikrai daug, ir jeigu kaunietis neturi kur palikti dviračio namuose, tam tiks stovėjimo aikštelės erdvė.

Įkrauti galės ir elektromobilius

Kita svarbi naujovė – elektromobilių krovimo stotelės. „Pastebėjome, jog Lietuvoje pradeda populiarėti elektromobiliai, tad norime gyvenimą Kaune palengvinti ir šiems vairuotojams,“ – kalbėjo D. Razmislevičius.

Pašnekovo teigimu, krauti elektromobilių baterijas įkrovimo stotelėse bus galima visose VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ administruojamose ilgalaikio stovėjimo aikštelėse. Paslauga yra nemokama, susimokėti reikės tik už įkrovimui sunaudotą elektrą, kurią vairuotojas kitu atveju sunaudotų kraudamas mašinos baterijas namuose.

„Jeigu žmogus gyvena bute ir elektromobilio bateriją iki šiol krovė namuose, greitai pajus mūsų paslaugos privalumus. Galima per naktį palikti elektromobilį krautis mūsų aikštelėse ir nesukti sau galvos, nes ryte baterija bus pilnai įkrauta ir vairuotojas galės keliauti be papildomo vargo“, – įsitikinęs D. Razmislevičius.

Išaugo ir aikštelių skaičius

Ilgalaikio stovėjimo aikštelės įrengtos prie Kuršių g. 3A esančio gyvenamojo namo, taip pat Kuršių g. 49C, Ašigalio g. 32, Ašigalio g. 1, Islandijos pl. 201, Taikos pr. 81B, Pramonės pr. 61 ir Partizanų g. 79.

Ilgalaikio stovėjimo aikštelių kainas ir taisykles galite rasti čia.

Asmenims, kuriems yra daugiau negu 65 metai ir neįgaliesiems taikomos lengvatos, taip pat yra taikomas mažesnis rinkliavos mokestis, jeigu rinkliava mokama iš karto už ilgesnį laikotarpį (3 mėnesius). Be to, rinkliava mažėja to paties asmens arba jo šeimos nario antrojo automobilio parkavimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA