Kaunietis: ne visose parduotuvėse randu paukštienos, gal Lietuvoje paukščių gripas? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: ne visose parduotuvėse randu paukštienos, gal Lietuvoje paukščių gripas?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi susirūpinęs skaitytojas. Pasak jo, užsukęs į keletą prekybos centrų Kaune buvo gerokai nustebintas, kai parduotuvių šaldytuvuose kelis kartus iš eilės esą nerado paukštienos gaminių.

„Nežinau, kas nutiko, bet vakarais, kai užsuku į prekybos centrus mieste, ne visuose juose randu paukštienos gaminių. Šaldytuvai jau keletą dienų iš eilės kone tušti. Gal Lietuvoje paukščių gripas?“, – teiraujasi kaunietis.

Apie atvejį pasidomėjome prekybos centrų „Iki“ bei „Maxima“ atstovų.  „Norime nuraminti ir patikinti prekybos tinklo „Iki“ pirkėjus Kaune, kad paukštienos gaminių galima rasti visose mūsų parduotuvėse. Asortimente turime tiek atvėsintos, tiek šaldytos paukštienos ir jos dalių“, – sakė prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Tačiau, pasak jos, pastarųjų metų duomenys rodo, kad būtent vištienos populiarumas nuolat auga ir šiuo metu sudaro 35 proc. visų mėsos pardavimų.

„Pirkėjai šią mėsą renkasi dėl lengvo ir greito paruošimo bei naudingų maistinių savybių. Mūsų turimais duomenimis, populiariausia vištienos dalis yra vištienos krūtinėlė. Tuomet pirkėjai renkasi kulšeles, kumpelius, sparnelius ir petukus“, – komentavo viešųjų ryšių vadovė.

„Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė taip pat patikino, jog paukštienos produkcijos tiekimas į jos atstovaujamas parduotuves nebuvo ir nėra sutrikęs.

„Visose mūsų parduotuvėse visoje Lietuvoje pirkėjai gali įsigyti įvairių paukštienos gaminių. Jei kokios nors prekės trūkumas kokioje nors parduotuvėje visgi buvo užfiksuotas, prekė buvo greitai išpirkta ir mūsų darbuotojai nespėjo lentynos ar šaldiklio laiku papildyti. Jei taip atsitiko, pirkėjų atsiprašome“, – kalbėjo E. Dapkienė.

Dėl portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoją neraminančio klausimo apie paukščių gripo grėsmės riziką šalyje klausėme Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojo-valstybinio veterinarijos inspektoriaus Petro Tarvydo.

„Lietuvoje nėra paukščių gripo, pastaruoju metu nepranešta apie jokius panašaus pobūdžio draudimus. Paukščių gripo atvejų dėl naminių paukščių šalyje iki šiol niekada nebuvo užfiksuota. Todėl priežastis, dėl ko parduotuvėse gali trūkti paukštienos, tikrai ne ši. Praėjusį pavasarį buvo pranešta apie keletą paukščių gripo atvejų, tačiau jie pasitaikė tarp laukinių, migruojančių paukščių – gulbių“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA