Kauno taksistai užėmė visas oro uoste jiems skirtas vietas | Kas vyksta Kaune

Kauno taksistai užėmė visas oro uoste jiems skirtas vietas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį, liepos 14 dieną, Kauno oro uostui tapus pagrindiniu šalies oro uostu, kol kas darbas vyksta sklandžiai. Prieš 10 val. ryto apsilankęs ir iki vidurdienio čia žvalgęsis portalas „Kas vyksta Kaune“ užfiksavo, kad eismo spūsčių ar keleivių sangrūdų nėra, oro uosto ir jo prieigose viskas vyksta sklandžiai, žmonės atsipalaidavę. Atkreiptinas dėmesys, kad keleiviai išgirdo raginimą į oro uostą atvykti anksčiau, kai kurie čia išsiruošė net 4 val. anksčiau, nei reikia išskristi, tačiau ilgai eilėse neužsilaukė, tad keliavo gerti kavos ir lūkuriuoti laukimo salėje.

[galerija kiek=”4″]

Portalas fiksavo, kad į stotį vežantis 29 nr. autobusas nėra perpildytas, kaip ir tarpmiestiniai autobusai, stovėjimo aikštelė irgi nestovi tuščia, tačiau joje yra pakankamai laisvos vietos.

Dėmesį patraukė 20 prie pat oro uosto išrikiuotų taksi automobilių, pakalbinome būrelį taksistų, kurie apie 11 val. itin didelio užimtumo neturėjo, klientų buvo vos vienas kitas, kaip patys taksistai situaciją apibūdino: „Štilis“.

„Visos taksi vietos užimtos ir niekas nevažiuoja, nėra ką vežti. Jokio klientų antplūdžio, viskas kaip įprastą dieną. Vakar du keleivius nuvežiau per visą dieną – per 15 valandų, ar tai daug? Vidutiniškai per dieną – vienas keleivis“, – nusivylęs kalbėjo taksistas Romas.

Į oro uosto aikštelę jis pasakojo atvykęs prieš 7 val. ryto ir keleivių dar nevežęs. Jam antrino ir kiti taksistai, klausę: „Kur keleiviai?!“

Vyrai pasakojo, kad iki Kauno miesto centro, tarkim Laisvės alėjos, nuvažiuoti su taksi, anot jų, kainuoja pigiai. „Iki centro čia apie 15 km, kelionė vidutiniškai kainuos 16-17 eurų, žinoma, kaina priklauso ir nuo spūsčių, tačiau kol kas jų nėra. Beje, palyginus su Vilniaus taksi – mūsų kainos labai geros. Nors prieš kelias savaites prognozuota, kad Kauno oro uosto taksistams ateina „aukso šaltinis“, tačiau taksistai pastovi oro uoste ir išvažiuoja tušti, pralaukę 3 ir daugiau valandų. Nėra ką vežti. Man prie pensijos prisidurti kiek ir bereikia, na vis 10 eurų uždirbsiu per dieną, o ką daryti? Nors labai tikiuosi per dieną uždirbti bent 30 eurų”, – atviravo Romas.

Kalbinti taksistai teigė, kad taksi paslaugos kaina iš Kauno oro uosto nepadidėjo. „Mes tik mažiname kainą, o štai kaip oro uoste esantys barai ar viešbutis – dar reiktų gerokai pasvarstyti, nes kainos čia pakilo, patys pastebėjome, kad kone dvigubai pabrango”, – pastebėjo šalia Kauno oro uosto dirbantys taksistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA