Netekome žinomo chorvedžio A. Petrausko | Kas vyksta Kaune

Netekome žinomo chorvedžio A. Petrausko

Asmeninio archyvo nuotr.

Eidamas 79-us metus trečiadienio, birželio 7-osios, rytą mirė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, žinomas chorvedys Albinas Petrauskas. Apie netektį pranešė jo sūnus Žilvinas Petrauskas.

A. Petrausko dirigavimo klasę akademijoje baigė 74 jaunieji choro dirigentai. Profesorius – daukartinis Kauno miesto dainų švenčių dirigentas, vienas Lietuvos chorų sąjungos kūrėjų (1992-1995 m. sąjungos prezidentas), Lietuvos muzikų sąjungos narys.

Su savo įkurtu Kauno miesto kultūros darbuotojų profsąjungos mišriuoju choru „Leliumai“ surengė daugiau kaip 500 koncertų Lietuvoje, buvusioje Sovietų Sąjungoje, Vakarų Europoje, Korėjoje, JAV, Kanadoje. Jo įkurtas chorų ir jaunųjų dirihentų paramos fondas „Polihimnija“ surengė 17 vidurinių mokyklų ir gimnazijų mišrių chorų konkursų „Dainuok ir keliauk“. Konkursų nugalėtojai buvo apdovanoti kelionėmis į užsienio šalis, o prizininkai kelionėmis po Lietuvą.

Velionis birželio 8 dieną nuo 14val. bus pašarvotas Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčios šarvojimo salėje (V. Krėvės pr. 95a, Kaunas). Šv. Mišios aukojamos Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje birželio 8 dieną 17 val.

Laidotuvės vyks birželio 9 d. 13 val. Kauno Petrašiūnų kapinėse. Dalyvaujančių laidotuvėse artimieji prašo atnešti ne daugiau, nei vieną gėlės žiedą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA