Vaikų poilsiui šiemet skiriama milijonas eurų – penktadaliu daugiau nei pernai | Kas vyksta Kaune

Vaikų poilsiui šiemet skiriama milijonas eurų – penktadaliu daugiau nei pernai

BNS 2017/04/28 10:45
Asociatyvi archyvo / Organizatorių nuotr.

Lietuvos vaikų vasaros poilsiui įvairiose šalies stovyklose, švietimo ir kitose įstaigose šiemet valstybė ir savivaldybės ketina išleisti milijoną eurų. Kaip penktadienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija, tai penktadaliu daugiau nei pernai.

Ministerija tam skiria 300 tūkst. eurų. Dar 700 tūkst. eurų vaikų vasaros stovykloms planuoja skirti savivaldybės.

„Labai sveikinu ir palaikau augančią savivaldybių iniciatyvą organizuoti prasmingą vaikų vasaros poilsį ir tam didinti išlaidas. Itin svarbu, kad vaikų ugdymas tęstųsi ir vasarą, kad jie galėtų prasmingai ir įdomiai leisti laisvalaikį“, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Ministerijos lėšomis bus finansuojamos įvairios edukacinės programos stacionariose stovyklose. Stovyklos siūlys sveikos gyvensenos, pilietiškumo, karjeros planavimo, verslumo, inžinerinio ugdymo ir kitas programas.

Apie 90 proc. stovyklautojų bus apmokama iki 30 proc. stovyklos kainos, vaikams iš socialiai remiamų ar gausių šeimų, neįgaliesiems, imigrantams – 95 proc. Stovyklauti Lietuvoje kviečiami ir užsienyje gyvenantys lietuvių vaikai, taip pat vaikai iš Lietuvos tautinių mažumų mokyklų. Į stovyklas priimami visi mokyklinio amžiaus vaikai.

Savivaldybės dažniausiai vaikams vasarą finansuoja dienos stovyklas mokyklose, bibliotekose, kitose švietimo ir kultūros įstaigose, bendruomenės namuose, turizmo sodybose, gamtoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA