Dėl sąsajų su rusiška simbolika, Kauno seniūnaičių rinkimų logotipas pašalintas | Kas vyksta Kaune

Dėl sąsajų su rusiška simbolika, Kauno seniūnaičių rinkimų logotipas pašalintas

Fotomontažas

Kaip žinia, šią savaitę Kaune rengiami seniūnaičių rinkimai, kurių metu kauniečiai pirmą kartą gali balsuoti internetu. Tiesa, kauniečiai pastebėjo, kad kai kuriose seniūnijose balsavime galima rinktis tik iš vieno kandidato, todėl stebisi, kam apskritai balsuoti, jei net nėra iš ko rinktis. Dar kiti atkreipė dėmesį į logotipą, iki šio trečiadienio puošusį seniūnaičių rinkimų puslapį.

Pirmadienį prasidėjusiems seniūnaičių rinkimams sukurta interneto svetainė seniunaiciai.kaunas.lt. Joje pristatomi kandidatai, už kuriuos galima balsuoti, pristatoma vykstančių rinkimų tvarka. Dalis kauniečių, apsilankę šioje svetainėje, atkreipė dėmesį į logotipą, kuris ne vienam sukėlė nesmagių asociacijų.

seniunaiciu

„Ar su šio tinklapio logotipu viskas gerai? Man tai kažką primena. Visa laimė, kad dar ne raudonas. Gerbiu p.Merą ir visom keturiom palaikau, ką jis daro Kaune. Persiprašau, bet šis logotipas man primena TSRS medalį „Tarybų Sąjungos didvyris“. Nesinori prikarksėti, bet konservatoriai mielai pasinaudotų tokiu menkniekiu priminti, kiek Kupčinskas yra labiau patriotiškesnis už Matijošaitį“, – pastebi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Dainius.

ussrhero

Antradienio vakarą įsiplieskus diskusijoms Kauno vicemero socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, jis patikino, kad į šį atvejį bus atkreiptas dėmesys.

Ir iš tiesų, jau trečiadienio rytą svetainės seniunaiciai.kaunas.lt lankytojus pasitiko puslapio vaizdas be minėto, prastas asociacijas kauniečiams keliančio logotipo.

Kiti kauniečiai pastebėjo, kad pirmą kartą Kaune internetu vykstantis balsavimas nėra įgyvendintas kokybiškai iš techninės pusės, nes dalis vartotojų, norinčių balsuoti, susiduria su techniniais nesklandumais.

Kaip jau skelbėme anksčiau, nuo pirmadienio kauniečiai gali rinkti savo bendruomenės atstovą. Balsavimas tęsis iki balandžio 28 dienos 12 val. Balsuoti galima internetinėje svetainėje seniunaiciai.kaunas.lt identifikuojant save per elektroninius valdžios vartus.

„Rinkėjai, nenorintys ar negalintys balsuoti elektroniniu būdu, savo balsą galės atiduoti ir įprastu būdu, atvykę į savo seniūniją“, – teigė Šančių seniūnas Ričardas Rusteika.

Jei į rinkimus atvyks mažiau nei 5 procentai kiekvienos seniūnaitijos rinkėjų, gegužės 15-19 dienomis vyks pakartotiniai rinkimai. Įvykus rinkimams, naujieji seniūnaičių pažymėjimai bus įteikti iki gegužės 15 dienos, jei prireiks pakartotinių rinkimų – iki birželio 2 dienos. Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietovės (seniūnaitijos) bendruomenės atstovas, renkamas 3 metams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA