Kaunietė pasipiktino kunigo pamokslais restorane | Kas vyksta Kaune

Kaunietė pasipiktino kunigo pamokslais restorane

Skaitytojos nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Jūra išsakė nepasitenkinimą katalikišku renginiu, trečiadienį vykusiu viename Kauno restorane.

Moteris pasakojo, kad ją nemaloniai nustebino į Rotušės aikštėje įsikūrusį restoraną užsukę ir pamokslauti pradėję kunigai.

„Labai nemaloniai nustebino restorane, sėdint su svečiais iš užsienio, užgriuvęs būrys maldininkų. Jie okupavo restoraną!”, – pasakojo kaunietė. „Kunigas skaitė pamokslą apie jogą, buvo labai keista ir nemalonu versti valgantiems svečiams, kad joga kenkia, kad moterys turėtų mažiau šnekėti ir būti labiau nuolankios, pamaldžios. Likome nustebę”, – dėstė ji.

Paaiškėjo, kad moteris drauge su Lietuvoje viešėjusiais svečiais iš užsienio ne savo noru sudalyvavo viename iš Kauno arkivyskupijos 90-mečio jubiliejui pažymėti skirtų renginių, „Kunigai kavinėse“. Jame kunigas Arnoldas Valkauskas kalbėjo tema „Joga Bažnyčioje“.

Kauno arkivyskupijos atstovas Darius Chmieliauskas portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, jog tai – kelerius metus vykstantis renginys, prie kurio miestiečiai jau spėjo priprasti. „Kaune vieniems akibrokštas, kitiems jau įprastas dalykas, kad kunigai išeina iš zakristijų ir keliauja pas žmones”, – sakė D. Chmieliauskas.

„Kunigai kavinėse“ – renginių ciklas, trunkantis birželio 20-23 dienomis. Jo metu kunigai lankosi visiems puikiai žinomose kavinėse miesto centre ir kalba įvairiomis temomis. Šįmet renginių cikle buvo 4 tokie apsilankymai, kurių metu kalbėta temomis „Kaip padauginti laiką?“, „Joga Bažnyčioje“, „Ar krikščionys ieško paparčio žiedo?“, „Kur yra Dievas, kai kenčia jo žmogus?“.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA