Sovietinės plokštės su herbais atsidūrė metalo lauže | Kas vyksta Kaune

Sovietinės plokštės su herbais atsidūrė metalo lauže

BNS 2015/07/27 07:10
Archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė, dar kovo mėnesį nuo Vydauto Didžiojo tilto nuėmusi plokštes su sovietiniais herbais ir žvaigždėmis, dalies jų jau atsikratė atiduodama į metalo laužą.

Dvylika iš 32 plokščių buvo atiduoti eksponuoti trims muziejams: Kelių muziejui, Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacijai „Retromobile“ ir Kauno miesto muziejui, rašo „Kauno diena“.

Tuo metu likę skydai buvo utilizuoti – atiduoti į metalo laužą. Už juos savivaldybės sąskaita padidėjo maždaug 600 eurų.

Plokštes parduoti kaip metalo laužą pavasarį pasiūlė tuometis Kauno meras Andrius Kupčinskas. Gautos lėšos iš dalies padengė jų nuėmimo išlaidas.

Miesto savivaldybė sovietinę simboliką nuo tilto nuėmė po to, kai pernai gruodį paveldosaugininkai panaikino jų teisinę apsaugą.

Dabartinis tiltas su jį sovietine simbolika – žvaigždėmis bei pjautuvais su kūjais, sovietiniu herbu – pastatytas 1948 metais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sovietinė simbolika iki 2005 metų rekonstrukcijos buvo pridengta. Tuomet buvo pakeisti sovietinės simbolikos taip pat turėję tilto turėklai, bet stalininiai simboliai liko ant betoninių pilonų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA