Eismą Pažaislyje reguliuos specialūs atitvarai | Kas vyksta Kaune

Eismą Pažaislyje reguliuos specialūs atitvarai

Archyvo / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Kauniečių pamėgtoje Pažaislio vienuolyno aikštelėje vėl ribojamas eismas. Užtikrinti vienuolių ramybę bus pasitelkiami kelio ženklai, specialūs atitvarai bei dažnesni pareigūnų apsilankymai.

Miesto valdžia vis gauna skundų, jog kauniečiai vakarais renkasi prie Pažaislio ir ten triukšmauja. Todėl planuojama leisti automobilius antroje Pažaislio aikštelėje statyti nuo 8 valandos ryto iki 22 valandos vakaro. Kitu laiku palikti automobilius aikštelėje bus draudžiama. Panaktinėti mėgstantiems kauniečiams pirmojoje Pažaislio aikštelėje Kauno valdininkai leis automobilius pasistatyti. Čia riboti eismo nenumatoma.

„Lai jaunimas renkasi pirmojoje aikštelėje, nes jei ir ten neleisime, jie rinksis kitose Kauno vietose“ – tikino Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Siūloma įrengti atitvarus

Eismo saugumo posėdžio metu pasiūlyta prie aikštelės pastatyti ženklą, kuris draustų motorinių transporto priemonių eismą 22 – 8 valandomis. Tačiau policijos pareigūnai tikina, jog jaunuoliai linkę apeidinėti tokius ženklus.

„Tai jie pasistato automobilį ir prasidėjus ženklo galiojimo laikui, jaunuoliai sako, jog jie eismo nevykdo, nes jų transporto priemonės yra pastatytos, nevažiuoja ir dėl to jokio triukšmo nekelia“ – apie jaunuolių pasiteisinimus užsiminė D. Česnauskas.

Atsižvelgiant į pareigūnų pastebėjimus, vienas iš siūlymų, kaip suvaldyti automobilių srautą Pažaislio antroje aikštelėje, buvo įrengti specialius atitvarus ar vartus, kurie po 22 valandos būtų uždaromi tam, kad į teritoriją nepatektų automobiliai. Tačiau kyla klausimas, ką daryti su tais automobiliais, kuriuos savininkai paliko aikštelėje, o patys išėjo pasivaikščioti prie marių. Vartai būtų uždaryti, o išvažiuoti žmonėms vis tiek kažkaip teks.

Dar vienas neaiškumas tai, ką daryti su tais žmonėmis, kurie atvyksta į Svečių namus ar restoranėlį. Jie į teritoriją vis tiek galėtų patekti ir keltų triukšmą. Be to, savivaldybės atstovai norėtų, jog atitvarus savo lėšomis įrengtų Svečių namų atstovai, tačiau mažai tikėtina, jog tokia įstaiga turės atliekamų pinigų atitvarams įrengti. Tokiu atveju padengti išlaidas tektų savivaldybei.

Tačiau numatoma, kad įrengti ženklai ir atitvarai negaliotų Pažaislio festivalio metu, nes į šį renginį susirenka daug žmonių ir uždarius aikštelę, užsikimštų kitos gatvelės.

„Neprisiriškime prie švenčių. Jei reikės, tai pareigūnai pareguliuos eismą“ – tikino Eismo saugumo komisijos narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA