Alternatyvi mada – iš ratano (renginio akimirkos) | Kas vyksta Kaune

Alternatyvi mada – iš ratano (renginio akimirkos)

Pynimo menininkė Rita Kybartienė šeštadienio vakarą Senamiestyje, restorano „Avilys“ prieigose pristatė alternatyvios mados septynių modelių kolekciją, sukurtą iš vytelių, išgaunamų iš Ratano palmių. Pietryčių Azijoje augantys medžiai apdoroti tampa lankstūs, ilgalaikiai, lengvai prižiūrimi.

Prieš pristatant kolekciją šeštadienio vakarą publika buvo pakviesta pasimokyti šokti kartu su choreografe Džineta Šablauskiene. Susirinkusieji taip pat klausėsi solistės Astos Mikelionytės dainų.

Vėliau ant improvizuoto podiumo – Vilniaus gatvėje ištiesto raudono kilimo – pristatyta kolekcija, kurios pagrindiniu modeliu tapo įspūdinga vestuvinė suknelė.

„Sukurti tokias pintas sukneles svajojau jau seniai. Tik tam vis pritrūkdavo laiko. Augo keturi sūnūs, pirmiausia visą dėmesį skyriau jiems, o pomėgiams, tarp jų ir pynimui, likdavo tik akimirkos. Dabar vaikai jau užaugę. Tad metas realizuoti svajonę“, – sako R. Kybartienė alternatyviosios mados kolekcijai sukūrusi 6 modelius – nuo korseto iki ilgos suknelės.

Originalių suknelių kūrimui naudojo rataną bei lietuviškų karklų pluoštą. Modelį menininkė sako sugalvojanti greitai, tačiau ne visada būna patenkinta rezultatu. Tuomet viską išardo ir pina iš naujo.

Tokių darbų dar niekas nėra pristatęs ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje. Nors Rita Kybartienė pasakodama apie renginį kuklinasi: „kadangi aš esu nežinoma, tai ir mano darbus pristatys ne puikiai pažįstami veidai iš pramogų pasaulio, bet, kaip aš sakau, paprasti žmonės – mano draugų, giminaičių atžalos, tik šiam renginiu tapę modeliais…“.>>>>>PLAČIAU

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA