Konstatuota, dėl ko Kauno rajone žuvo du pilotai | Kas vyksta Kaune

Konstatuota, dėl ko Kauno rajone žuvo du pilotai

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl 2022 metais rugpjūčio 8 dieną Kauno rajone nukritusio orlaivio ir šios avarijos metu žuvusių dviejų pilotų.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo siekiama nustatyti, ar tragišką įvykį galėjo lemti kokia nors trečiųjų asmenų nusikalstama veika ar neatsargumas, techninis gedimas, staiga sutrikusi pilotų sveikata bei kitos priežastys, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Atlikus išsamų ikiteisminį tyrimą ir įvertinus visas jo eigoje gautas specialistų išvadas, atsakingų institucijų pateiktus dokumentus, liudytojų parodymus bei kitą tyrimui reikšmingą medžiagą, buvo konstatuota, kad lėktuvas buvo techniškai prižiūrėtas ir tvarkingas, skrydis vyko turint visą reikalingą dokumentaciją, pilotai neturėjo jokių nustatytų sveikatos problemų.

Tyrimo metu taip pat nebuvo gauta duomenų, jog avariją galėjo nulemti netinkamas skrydžio valdymas.

Kauno rajone nukrito lėktuvas

Įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nenustatęs jokių galimai padarytos nusikalstamos veikos požymių, prokuroras priėmė sprendimą ikiteisminį tyrimą nutraukti, o tragediją pasibaigusį įvykį įvertino kaip nelaimingą atsitikimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA