Kulautuviečiai kviečia pakelti akis ir patyrinėti mišką – Kas vyksta Kaune

Kulautuviečiai kviečia pakelti akis ir patyrinėti mišką

KRS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kulautuvoje atidaryta unikali, kurortinio miestelio dvasią atspindinti, poilsio ir laisvalaikio erdvė „Pakelk akis“. Tai – dešimtasis savivaldybės įgyvendintas Dalyvaujamojo biudžeto projektas Kauno rajone.

„Esate viena mažiausių seniūnijų Kauno rajone, tačiau įgyvendinate jau antrą projektą. Džiugu matyti, kad šios vietovės gyventojai yra aktyvūs, vieningi ir norintys prisidėti prie pokyčių bei naujų laisvalaikio vietų kūrimo. Esate šaunuoliai“, – bendruomenę sveikino Administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

„Pakelk akis“ – tai antrasis Dalyvaujamojo biudžeto projektas įgyvendintas Kulautuvoje, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje. 2022 m. parkelyje kitapus gatvės sužibo unikalūs rankų darbo žibintai, kuriuos sukūrė menininkė ir vietos gyventoja Gaila Akelienė. Šiemet idėja įgyvendinta Kulautuvos pušyne, kuris kviečia apsižvalgyti ir patyrinėti mišką.

Naujajame parke įrengtos sūpynės, gultai, pokalbių salelė, išskirtinių formų mažosios architektūros elementai – Miško akis ir Kokonas. Idėjos autorė Renata visus kviečia pajusti miško terapiją, vaikščiodami žmonės dažniausiai žiuri po kojomis, tačiau šis parkas siūlo pakelti akis į viršų ir pažiūrėti į medžių viršūnes.

„Idėja labai paprasta. Mes vaikštome gatvėmis, dažniausiai žiūrime į priekį, o kartais žiūrime į žemę. Būtent ši idėja ir kilo žiūrint žemyn. Aš ėjau, pamačiau balą, joje uodą, o įsižiūrėjus atidžiau – pušų atspindį. Tada pakėliau galvą ir pamačiau visiškai kitokį vaizdą. Jis mane taip pakerėjo ir pagalvojau, kad Kulautuvai reikia parko, kuriame žmonės tiesiog galėtų pakelti akis, pabūti ir pamatyti kitokį vaizdą. Šis parkas tapo tūkstančio žvaigždžių viešbučiu ir milijono spyglių SPA“, – kalbėjo idėjos autorė Renata Tamulevičienė. Anot jos, negalima būti tik pasyviais gamtos stebėtojais iš šono, svarbu prieiti arčiau – išgirsti medžių ošimą, užuosti išskirtinius kvapus, pajusti miško ramybę ir didingumą.

Tai ne vienintelė džiugi naujovė Kulautuvoje. Šalia naujojo parkelio, pušų apsuptyje duris atvėrė ir nauja kavinė. Visą vasaros sezoną čia bus galima išgerti kavos, suvalgyti pinsų ar pasmaližauti ledais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA