Patarimai belaukiant „Audros“: nemokamų renginių žemėlapis – Kas vyksta Kaune

Patarimai belaukiant „Audros“: nemokamų renginių žemėlapis

Festivalis „Audra“./ Organizatorių nuotr.

Iki birželio 5 d. Kaune prasidėsiančio festivalio „Audra“ laiko lieka vis mažiau. Kol miestas ruošiasi net penkias dienas truksiančiai muzikos ir šiuolaikinės kultūros programai, organizatoriai ragina nepraleisti nemokamų renginių. Tarptautinės radijo stoties „Refuge Worldwide“ ritmai, keturios tonos smėlio vienam vakarui paplūdimyje ir Lietuvos atlikėjų tarpe legenda tapęs Pusės dainos festivalis – tik maža dalis ryškiausių „Audros“ akcentų ir svečių, kuriuos pamatyti bei išgirsti gali kiekvienas.

Naktinės perklausos po žvaigždėtu dangumi

Programoje – klasika tapęs „Audros“ festivalio ženklas – „Nepatogaus kino“ kuruojamos naktinės perklausos M. Žilinsko galerijos prieigose. Po žvaigždėtu dangumi, iš „silent disco“ ausinių, birželio 6-7 d. ramiai ir lengvai vėl liesis unikalios šiuolaikinių pasaulio žmonių istorijos.

Instaliacijos M. Žilinsko dailės galerijoje

Šiais metais meno išalkusiems festivalio dalyviams gurmanišką programą kurs per 16 perspektyvių menininkų iš Europos ir Lietuvos. Dalis jų keturioms dienoms apsigyvens M. Žilinsko dailės galerijoje. Jau birželio 6-9 dienomis, judėdami po trijuose galerijos aukštuose veiksiančią parodą, žiūrovai klaidžios tarp instaliacijų, architektūrinių intervencijų, kompiuteriu generuojamų vaizdų, garsų, išraiškingų iliuzijų ir vizualių pramanų. Šio fragmentiško pasaulio kūrėjai – kuratorius Tautvydas Urbelis ir parodos architektas Vladas Suncovas.

Organizatorių nuotr.

Įsukantys „Refuge Worldwide“ ritmai

Festivalio gerbėjai žino: „Audra“ be muzikos – ne „Audra“. Todėl kaip ir kasmet, festivalis savo lankytojams dovanoja nemokamus koncertus. Birželio 6 d. elektroninės muzikos gerbėjai rinksis M. Žilinsko dailės galerijos terasoje „Laukas“. Bent sykį Berlyno radijo „Refuge Worldwide“ ritmų klausę „Audros“ lankytojai nesumeluos – kasmet šis susitikimas virsta griausmingu ir būrius šokėjų pritraukiančiu vakarėliu po atviru dangumi. Šįkart aikštelę užkurs ne tik vietiniai atlikėjai Ton Globiter, Art Cue bei Tadan pats stoties įkūrėjas – didžėjus Richard Akingbehin.

PAvakarys PAplūdimy ir 4 tonos smėlio

Birželio 7 d., norinčius rasti atsipalaidavimo salą prieš įsiliejant į naktinį M. Žilinsko galerijos vakarėl, keliai ves į Švietimo muziejaus kiemelį, nukelsiantį tiesiai į Lietuvos pajūrį – specialiai festivaliui įrengtame paplūdimyje nuguls net 4 tonos smėlio! Pajūrio atmosferą kurs teatro ir muzikos profesionalai: IMPRO Kaunas bei pianistės Ievos Dūdaitės ir dj Mamania duetas.

Organizatorių nuotr.

Legendinis Pusės dainos festivalis

„Audra“ neįvyksta tol, kol neįvyksta Pusės dainos festivalis. Todėl pradedančiuosius, jaunus ir internete kol kas eksperimentuojančius muzikos kūrėjus birželio 7 d. renginys pakvies jau šeštąjį kartą. Sklinda kalbos, kad čia išgarsėjo Dj Nevykele, o šiemet savo šansą sužibėti išbandys ir daugybė naujų atlikėjų. Festivalį sušildys atlikėjai iš Klaipėdos – Morre ir Yyori, o kūrinius vertins garbinga komisija – Tomas Narkevičius (Free Finga), Dominyka Motiejūnaitė (MB „Žiauru“), Domantas Starkauskas (Abudu) ir jūs – klausytojai.

Akistata su jausmais – perženk gėdos slenkstį

Gėdos jausmas gali nuraudoninti skruostus, išmušti prakaitą taip, kad norėtųsi prasmegti skradžiai… Pažįstama situacija? Tyrinėti gėdos jausmą literatūroje bei įvairiose istorijose birželio 7 d. kvies Ąžuolyno biblioteka. O jei po to norėsis paleisti mintis ir pasileisti plaukus – pasilikite pasiklausyti alternatyvaus roko grupės „Gėda“.

Organizatorių nuotr.

Hipnotizuojantis naktinės tapybos seansas

Viena naktis ir šimtai mažų plytelių, susidedančių į bendrą modernistinio paveldo paveikslą – tokia šių metų naktinės tapybos formulė. Prie Kauko fontano birželio 7 d. įsikursiantis tapybos seansas kvies atsipalaiduoti ir prisidėti prie vienijančio meno kūrybos.

Instaliacijos Kauno menininkų namuose

Birželio 7 d. prie „Audros“ prisijungs ilgamečiai festivalio partneriai Kauno menininkų namai – unikalias patirtis čia kurs jaunosios kartos menininkai. Muzikinis projektas, garso ir šviesos instaliacijos bei meno objektai subtiliai sujungs ir įtrauks į šiuolaikinę kūrybą bei naktinę kultūrą. Programoje – Domanto Pūro, Rūtos Simutytės, Indrės Butkutės, Romuald Chaloin Galiausko darbai.

Audiovizualinis choro performansas „overtoNE“

Jaunimo muzikos projektas „NEfonas“ atsisuks į tai, ką lietuviai linkę užmiršti. Jūsų dėmesiui – specialiai „Audros“ festivaliui kuriamas audiovizualinis performansas „OvertoNE“. Birželio 7 d. Lietuvos banko Kauno rūmuose vyksiančio pasirodymo ašis – Lietuvos etnografiniai regionai, jų tradicijos ir papročiai, kuriuos įgarsins erdvėje judantis ir senosiomis tarmėmis uždainuosiantis choras.

Organizatorių nuotr.

Madų šou „Tvariai – ne tik nuogai“

Biblioteka yra tvarios literatūros namai, gyvuojantys jau daug amžių. Ne mažiau tvarus bus ir ant šios bibliotekos laiptų šeštadienį įsikursiantis madų šou. Kaip skirtingi dizaineriai ir stilistai kuria naujas istorijas iš senų drabužių ar audinių, papasakos Kauno kolegijos studentai, „Behind Curtains“ projektas bei pačios bibliotekos bendruomenė.

Šeštadienis vasara alsuojančiame Ąžuolyne

Nemokamas koncertas laukia ir šeštadienį, kai programa kelsis į vasara alsuojantį Ąžuolyną. Norintiems čia atkeliauti su įspūdžiais, kelionę pradėti verta nuo Vytauto parko laiptų, kuriuose vyks performatyvios dirbtuvės „Sizifo apsėdimas“. Pasiekus Ąžuolyno sceną – iš kelionių po Italiją neseniai sugrįžęs ir naują albumą parsivežęs Lukas Pilkauskas. Viename gražiausių miesto parkų jis žada pasidalinti ne tik naujomis dainomis, bet, kaip pats sako, ir „senais gerais“ šlageriais iš ankstesnės kūrybos. Į sceną taip pat žengs lietuviško folkloro šaknimis garsėjantis, kartais – psichodeliškas ir melancholiškas, o kartais – judėti priverčiantis „Kamanių Šilelis“. Įdienojus programą pasaldins milijonus klausytojų įvairiose muzikos platformose turintis, į Audrą iš JAV atvykstantis populiarusis Jitwam. Nuo popietės iki vakaro lankytojus šokdins disko palapinė su puikiai pažįstamais Lietuvos didžėjais, o pailsusius jėgas atgauti kvies įvairios dirbtuvės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA