Europos didmiesčio atmosferą Kaune ir vėl kurs festivalis „Audra“: skelbia penkių dienų programą – Kas vyksta Kaune

Europos didmiesčio atmosferą Kaune ir vėl kurs festivalis „Audra“: skelbia penkių dienų programą

Festivalis „Audra“./Organizatorių nuotr.

Iki didžiausio Baltijos šalyse šiuolaikinio miesto festivalio „Audra“ laiko lieka vis mažiau. Artėjančių renginių prognozėje – koncertai, reivai, kultūrinės veiklos, performansai, meno instaliacijos ir per pusšimtį Kaune susitiksiančių Lietuvos bei užsienio atlikėjų ir menininkų. Europos didmiesčio atmosfera alsuojanti festivalio programa Kauną užlies jau birželio 5–9 dienomis.

Iki festivalio „Audra“ likus kiek daugiau nei dviem savaitėms, organizatoriai pristato kruopščiai parengtą šių metų renginių programą. Festivalis pasiūlys daugybę naujų ir jau tradicija tapusių renginių įvairiose miesto vietose – nuo festivalio vizitine kortele tapusių M. Žilinsko galerijos ar „Pergalės“ plieno perdirbimo gamyklos iki dar nesimatuotų erdvių – Kauno funikulieriaus, Lietuvos banko ar Ąžuolyno bibliotekos knygų saugyklos bokšto.

Iš viso šiuolaikinio miesto kultūros tyrinėtojams „Audra“ žada padovanoti daugiau nei 100 valandų nesustojančio meninio veiksmo – koncertų ir vakarėlių, VR patirčių, ekskursijų, performansų, mados pristatymų ir net kavos degustacijų.

Organizatorių nuotr.

Scenose – Lietuvos ir užsienio šiuolaikinės muzikos žvaigždės

Keturias festivalio naktis, į skirtingose erdvėse įsikūrusias scenas vienas po kito lips perspektyviausi ir savo auditorijas jau atradę didžėjai, muzikos atlikėjai ir grupės iš trijų pasaulio žemynų. Penkiuose koncertuose skambės elektroninės, ambientinės, rave stiliaus, trip-hop’o, pop, psichodelinės ir eksperimentinės muzikos garsai.

Jau birželio 5 d. VDU Didžiojoje salėje festivalį atidarys atlikėjo David August naujausio albumo VĪS pristatymo koncertas. Birželio 6 d. elektroninės muzikos gerbėjai rinksis M. Žilinsko dailės galerijos terasoje „Laukas“. Tarptautinės radijo stoties „Refuge Worldwide“ ritmus festivalyje „Audra“ anksčiau patyrę klausytojai jau žino, kad renginys kasmet tampa griausmingu ir būrius šokėjų pritraukiančiu vakarėliu po atviru dangumi.

Naktinė programa M. Žilinsko dailės galerijoje tęsis ir birželio 7 d. Ikoniška miesto erdvė pravers restauruojamų patalpų duris ir šeštadienio naktį muzikos ištroškusius lankytojus pasitiks šalia trijų scenų, į kurias lips net 12 atlikėjų. Tarp jų – „Minimal Mondays“ įkūrėjas, vienas iš festivalio „Sūpynės“ organizatorių, elektroninės muzikos veteranas Nerijus SHN, Berlyno ritmais gyvenantis prodiuseris ir geriausiu didžėjumi 2018 metais tituluotas „Objekt“, iš JAV atkeliaujanti, autentiškumu nuginkluojanti „Octo Octa“ ir daugybė kitų Lietuvos bei užsienio žvaigždžių.

Organizatorių nuotr.

Audringai nakčiai praėjus ir išaušus naujai dienai, birželio 8 d. „Audros“ publika kelsis į nemokamą koncertą Ąžuolyne. Naujo, itališkos saulės prisirpusio albumo hitus gražiausiame miesto parke pristatys atlikėjas Lukas Pilkauskas, čia skambės lengvai psichodelinė, lietuviško folkloro šaknis turinti „Kamanių Šilelio“ kūryba, ant kojų pakels aštriais politiniais komentarais, novatorišku požiūriu į elektroninę muziką garsėjantis ir milijonus klausytojų įvairiose muzikos platformose turintis „Jitwam“ bei kiti.

Apšilus Ąžuolyne, programa tęsis „Pergalės“ Plieno perdirbimo gamykloje. Vienas laukiamiausių programos vakarėlių klausytojams padovanos susitikimus su šokių muzikos žvaigždėmis iš Jungtinės Karalystės „Moxie“ ir NIKS, duetu iš Australijos „Chaos In The CBD“, vienu geriausių techno ir house funk muzikos didžėjų, bulgarų prodiuseriu „KiNK“, Europos klausytojų širdis pavergusia IMOGEN, pagrindine Uzbekistano naujosios elektroninės muzikos kartos figūra „Sabinē“ ir būriu Lietuvos atlikėjų – „Cport Cistema“ x „Fiorini“, „Mountak“ x „V“, „Times New Roman“, „Pakas“ x „Mantas T“ bei „Alex Krell“.

Organizatorių nuotr.

Šiuolaikinė kultūra – šiuolaikiniame mieste

16 kultūrinių renginių, 10 skirtingų Kauno lokacijų ir daugiau kaip 70 valandų kultūrinių veiklų – tokiais skaičiais pasitiks „Audros“ kultūrinių veiklų programa. Tradicija tapusias naktines perklausas ar kasmetinį koncertą-konkursą „Pusės dainos festivalis“, performansus ir koncertus papildys ir malonūs siurprizai – pavyzdžiui, tarmiškai uždainuosiantys chorai ar duris ekskursijų metu atversiančios tolimos reivo erdvės.

Birželio 6–8 d. laukia ir daugiau veiklų: Kauno funikulieriuje susitiks baristos, kavos mėgėjai ir istoriniai kavinių darbuotojai. Dar daugiau unikalių miesto vietų aprodys įvairių ekskursijų gidai, žadantys trumpam atversti Kauno naktinio gyvenimo istorijos puslapius ar užsukti į Prekybos, pramonės ir amatų rūmus. Meninės instaliacijos, veiklos ir dirbtuvės taip pat lauks Kauno menininkų namų kiemelyje, Lietuvos švietimo muziejaus kiemelyje, Ąžuolyne, naktiniame klube „Lizdas“ ar net ant Vytauto parko laiptų.

Organizatorių nuotr.

Meno mėgėjams – jungtinė paroda ir aštri performansų programa

Sugrįžtanti „Audros“ meno programa šiais metais įsikurs dviejose miesto erdvėse – „Pergalės“ plieno perdirbimo gamykloje ir M. Žilinsko dailės galerijoje.

„Pergalės“ plieno fabrike vyksianti performansų programa primins apie kūnišką ir geidulingą industrinio pasaulio prigimtį. Tarp metalo staklių, kranų ir priekalų judantys menininkai seniai pamirštas erdves prikels naujam, šiuolaikinio meno prisotintam gyvenimui. Perspektyvūs ir aštrūs, drąsiai į naujus projektus pasineriantys Europos choreografai, judesio meistrai, eksperimentinėse scenose vis ryškiau šviečiantys kūrėjai, „Pergalės“ plieno fabrike pristatys performansų programą.

Tuo tarpu net keturias dienas M. Žilinsko galerijoje lankytojai galės pasinerti į svaiginančias jungtinės parodos kuratorių Tautvydo Urbelio ir parodos architekto Vlado Suncovo vizijas. Galerijos scenografiją kurs ir į fragmentišką pasaulį panardins būrys šiuolaikinio meno kūrėjų. Lankytojai bus kviečiami vaikščioti po trijuose aukštuose įsikūrusių instaliacijų, architektūrinių intervencijų, kompiuteriu generuojamų vaizdų, garsų, išraiškingų iliuzijų ir vizualių pramanų labirintus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA