XXIX Pažaislio muzikos festivalį pradėjo britų karališkasis mecosopranas – Kas vyksta Kaune

XXIX Pažaislio muzikos festivalį pradėjo britų karališkasis mecosopranas

Pažaislio muzikos festivalio atidarymas / J. Danielevičiaus nuotr.
Pažaislio muzikos festivalio atidarymas / J. Danielevičiaus nuotr.

Penktadienio vakarą Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme Kauno publika džiugiai pasitiko ilgai lauktą viešnią – britų karališkąjį mecosopraną damą Sarah Connolly. Pirmą kartą Baltijos šalyse koncertavusi pasaulinio garso operos solistė kartu su maestro Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir Kauno valstybiniu choru pradėjo Pažaislio muzikos festivalį.

Prancūziškosios romantikos kūrinių programoje skambėjo Hectoro Berliozo vokalinis ciklas „Vasaros naktys“ ir uvertiūra „Romos karnavalas“ bei Maurice‘o Ravelio siuita Nr. 2 iš baleto „Dafnis ir Chloja“, rašoma Pažaislio muzikos festivalio pranešime žiniasklaidai.

H. Berliozo „Vasaros naktys“ yra vienas mėgstamiausių S. Connolly koncertinių opusų. Pasak dainininkės, šis ciklas yra labai jautrus, asmeniškas, dainos kalba apie meilę, mirtį, sielvartą. Iš šešių šio ciklo dainų keturios yra persmelktos liūdesio, tačiau pirmojoje ir paskutiniojoje pasakojama apie vyresnio amžiaus žmogų, kuris savo mylimąją ar mylimąjį ragina nekurti jokių lūkesčių, o tiesiog būti čia ir dabar ir mėgautis kelione – gyvenimo kelione.

Sakoma, kad ketvirtąją ciklo dainą H. Berliozas orkestravo specialiai savo būsimai antrajai žmonai Marie Recio.

Likus valandai iki koncerto dalis publikos gausiai susirinko į muzikologės Jūratės Katinaitės vedamą renginį „Pokalbiai apie muziką“. Jo metu J. Katinaitė plačiau pristatė kaip kiekvienas iš kūrinių gimė ir jų atlikimo ypatumus.

Šią vasarą kauniečių ir miesto svečių laukia dar 27 koncertai. Pažaislio vienuolyno didžiajame kieme bus pristatytos dviejų operų premjeros ir vienas džiazo koncertas. Trys koncertai įvyks naujose erdvėse – Lietuvos banko Kauno rūmų pastate, XVII a. menančiame Žemosios Panemunės dvare ir BLC verslo centro stogo terasoje. Septyni koncertai numatomi aukščiausios kokybės akustinėmis savybėmis pasižyminčioje Kauno filharmonijos salėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA