Sugrįžta koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ | Kas vyksta Kaune

Sugrįžta koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“

„Pažaislio liepų alėjos vakarai“ / Organizatorių nuotr.

Visi teisingos muzikos mylėtojai nuo vidurvasario bus kviečiami sugrįžti į išskirtinę ir jau pamėgtą erdvę su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį. Geros muzikos ekspertai, Bardai LT ir svetingumo kompleksas „Monte Pacis” jau aštuntus metus iš eilės džiugins klausytojus ryškiausių Lietuvos dainų autorių ir atlikėjų koncertais bei naujų muzikinių programų pristatymais. Šią vasarą organizatoriai paruošė 10 skirtingų pasirodymų ir perfrazuodami kamaldulių tiesą „Saulus Per Silentium“ (Gerovė tyloje) kvies patirti Gerovę muzikoje.

Liepos 7 dieną koncertų ciklą pradės dainuojantis aktorius Andrius Kaniava su grupe. Vakaro metu bus pristatytas naujausias atlikėjo darbas – kompaktinė plokštelė „Ruduo nesibaigiančioj metų alėjoj“. Kartu scenoje muzikuos: Aleksandras Ten (gitaros), Tadas Dešukas (smuikas), Gintarė Bauerytė (pritariamasis vokalas), Simonas Navickas (bosinė gitara), Gintas Gascevičius (būgnai).

Liepos 14 d. siautulingą pasirodymą surengs žiūrovų itin mėgiama grupė Antikvariniai Kašpirovskio Dantys. Laužantys muzikos stereotipus scenos padūkėliai Martynas (vokalas, gitara), Juozas (vokalas, smuikas), Danielius (bosinė gitara), Antanas (trimitas), Karolis (būgnai) ir Tautvydas (akordeonas) pakraus atėjusius savo sprogstamąja energija ir dovanos geriausias, žinomiausias ir naujausias dainas.

Liepos 20 d. po ilgo laukimo ir begalinio scenos ilgesio aksominio balso dainininkė Inga Valinskienė pakvies gerbėjus į savo koncertą. Nepakartojamas Ingos balsas, gyvo garso grupė Vairas ir muzika tiesiai iš širdies į širdį – publikos laukia nuostabus vakaras su geriausiomis, pamėgtomis ir mintinai žinomomis Ingos dainomis. Savo klausytojus dainininkė pradžiugins ir naujais kūriniais, kurie gyvai suskambės pirmą kartą.

Inga Valinskienė / Organizatorių nuotr.

Liepos 21 d. laukia dar viena fantastiška muzikinė premjera! Česlovas Gabalis ir grupė Pelenai pristatys koncertinę programą „Bryan Adams Poject”. Nepriekaištingas muzikos atlikimas bei unikalus, ausį glostantis Česlovo Gabalio balso tembras leis kiekvienam klausytojui pasijusti lyg tikrame atlikėjo Bryan Adams koncerte. Scenoje: Česlovas Gabalis (vokalas), Gintas Banys (bosinė gitara), Audrius Piragis (gitara), Saulius Didžiulis (klavišiniai), Vaidotas Taurinskas (mušamieji), Žaneta Taurinskienė (pritariamasis vokalas).

Liepos 28 d. autorinį koncertą surengs aktorius, unikali asmenybė Kostas Smoriginas. Pritariant ištikimam bendražygiui, jo dainų aranžuotojui, kompozitoriui Audriui Balsiui (klavišiniai) ir gitaros virtuozui Martynui Kuliavui, Artistas pristatys atnaujintą dainų programą, kurioje suskambės ir kiek primiršti atlikėjo kūriniai.

Rugpjūčio 4 d. grupė Biplan pakvies į savo naujausio albumo „Džiaze tik merginos“ pristatymą. Programoje – džiazo prieskoniu paskaninta grupės kūryba, naujas skambesys ir, žinoma, puikiai pažįstamos ir klausytojams nuo vasaros neatsiejamos Biplan dainos. Ypatinga vakaro viešnia – romantiškoji dainininkė Karina Krysko, kuri duetu su grupės vokalistu Maksu Melmanu atliks didžiąją programos dalį, suvaldys maištingą rokerių dvasią ir „biplanams“ padės sukurti dar įsimintinesnį vakarą.

Karina Krysko / Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 5 d. tradicinė koncertų vieta vienam vakarui persikels į jaukiąją liepų alėją, kurioje bus surengtas renginys poeto Vytauto Mačernio 100-osioms gimimo metinėms. Romantiškoje aplinkoje po žydinčiomis liepomis aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas BAGDONAS skaitys V. Mačernio „Vizijas”, o poeto tekstais sukurtomis dainomis dalinsis jaunoji atlikėja Živilė Mackevičiūtė bei aktorius Giedrius Arbačiauskas.

Rugpjūčio 11 d. likus savaitei iki kultūros festivalio „Purpurinis Vakaras” Anykščiuose, į įžanginį koncertą kvies gausus būrys Lietuvos bardų. Vakaro metu bus pristatyta kompaktinė plokštelė „Bardų dainų rinkinys II“, o scenoje pasirodymus surengs Saulius Bareikis, Andrius Kaniava, Vladas Bagdonas, Darius Žvirblis, Vygantas Kazlauskas, Vilija Radvilė ir grupė „Baltos Varnos“. Renginį ves aktorius Andrius Bialobžeskis.

Rugpjūčio 25 d. unikaliu muzikiniu ir poetiniu skambesiu erdvę pripildys grupės SKYLĖ branduolys – Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė, kuriems akordeonu pritars Mantvydas Kodis, kanklėmis bei bosine gitara – Gediminas Žilys. Roko muziką darniai derinanti su baltiškąja dvasia grupė Skylė akustiškai atliks žinomiausias savo dainas.

Rugsėjo 2 d. festivalio uždarymą vainikuos magiškasis Fado. Tradicinė portugalų muzika, neatsiejama nuo šalies įvaizdžio, savo skambesiu – tikriausiai dėl ją persmelkiančio ilgesio ir melancholijos – artima ir lietuvio sielai. Ne pirmą kartą Lietuvoje viešinti vokalistė Celia Leiria kartu su virtuozais gitaristais Pedro Amendoeira ir Joao Filipe žada atskleisti portugališkos sielos gelmes.

Koncertų ciklas „Pažaislio liepų alėjos vakarai“ kviečia pabūti unikalioje aplinkoje, pajusti gamtos bei ramybės pulsą, pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, praturtinti save ir atrasti gerovę muzikoje. Esant lietingam orui, organizatoriai kviečia pasirūpinti skėčiais ir apsauga nuo lietaus.

Bilietų kainos: 15-40 Eur, dalis vietų prie staliukų po stogu – prie staliukų aptarnauja padavėjas.

Bilietus platina TIKETA ir likus 1 val. iki renginio pradžios prie įėjimo į Karietų aikštę. Daugiau informacijos: koncertai@bardai.lt ir mob. +370 672 23266.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA