Artėja galinga „Audra“: ko nepraleisti per kupiną kultūros stichijų savaitę? – Kas vyksta Kaune

Artėja galinga „Audra“: ko nepraleisti per kupiną kultūros stichijų savaitę?

Festivalis „Audra“./Organizatorių nuotr.

Artėjant šiuolaikinio miesto festivaliui „Audra“, programų kuratoriai dalinasi TOP 10 svarbiausių įvykių, kurių verta nepraleisti. 

10. Vėlyvieji pusryčiai su festivalio bandele

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčios pašonėje įkurta kepyklėlė „Habits Bakery“ nepalieka abejingų lankytojų, o savaitgaliais išgyveną tikrą apgultį. Kartu turėsime skaniausią festivalio bendradarbystę: kaimynai pasiūlys ne tik skanaus maisto, bet ir specialią „Audros“ bandelę, o birželio 8 d., nuo 10:00 iki 14:00, lankytojų ausis džiugins ir Aurėjos bei Daniel Ocean muzikinės selekcijos.

9. Šokiai su Berlyno radijo perlu – „Refuge Worldwide“

„Audros“ lankytojai žino, kad „Refuge Worldwide“ išstojimas M. Žilinsko galerijos kieme tampa būrius žmonių pritraukiančių įvykiu po atviru dangumi, pačiame miesto centre. Nemokamuose ketvirtadienio šokiuose šiemet pasirodys ne tik vietiniai Ton Globiter, Art Cue bei Tadan, bet ir pats stoties įkūrėjas – Richard Akingbehin.

Organizatorių nuotr.

8. Tradicinis jaunųjų kūrėjų „Pusės Dainos Festivalis“

6 metus gyvuojantis „Pusės Dainos Festivalis“ tapo gyva tradicija, palaikančia pradedančiuosius, jaunus ir internete kol kas bežibančius muzikos kūrėjus. Drąsiausius šių metų dalyvius, jų balsą bei kompozicinius sugebėjimus, „Lituanicos“ fabriko vidinėje aikštelėje taip pat vertins ir atsakingai sudaryta komisija: Tomas Narkevičius (Free Finga), Dominyka Motiejūnaitė (MB „Žiauru“), Domantas Starkauskas (Abudu).

7. Nemokama šeštadienio muzikinė programa Ąžuolyne

„Audra“ nebeatsiejama ir nuo dieninių muzikinių stichijų, todėl šiemet vėl grįžta į didžiausią Europos Ąžuolų parką. Gyvos muzikos scenoje čia pasirodys puikiai pažįstami Lietuvos kūrėjai: „Kamanių Šilelis“ bei Lukas Pilkauskas, taip pat ir užsienio svečias, alternatyvaus ritmenbliuzo kūrėjas Jitwam, o nuo popiet iki vakaro lankytojus šokdins ir disko palapinė su puikiai pažįstamais Lietuvos didžėjais.

Organizatorių nuotr.

6. Naktinės ekskursijos – „Kauno klubų salos“ ir „Šimtamečiai Kauno reivai“

Kur pirmiausiai garsėjo Kauno vakarėlių kultūra? Kur įsitvirtino pirmieji ir svarbiausi Kauno didžėjai? Kur naktis leido laukinių 90-ųjų jaunimas, norėdamas pabėgti nuo sunkios posovietinės realybės? Apie pogrindinius Kauno reiverių taškus pasakos ne pirmus metus festivalį lydintys „Unikalaus Paveldo“ gida – Jonas Oškinis ir Povilas Pauplys (aka Paul Nevermind).

5. Didžioji veiklų programa – su meile, nuo jaunimo jaunimui

„Audra“ tapo neatsiejama ir nuo vienu pagrindinių mūsų partnerių – dar „Kaunas 2022“ organizaciniame fone įsikūrusio „Kylančio Kauno“, sėkmingai užaugusio ir tęsiančio savo veiklas ir praūžus Europos kultūros sostinės renginiams. Be jau tradicinių veiklų, šiemet turime ir naujovių: „Kavacoolierių“ bėgiais, kūrybos aktyvavimo dirbtuves „Bloomerangas“, tyrimą apie „Gėdos slenkstį“ ir kt.

Organizatorių nuotr.

4. Šokiai galerijoje ir fabrike

Naktiniai šokiai tapo svarbiausia ir didžiausias minias pritraukiančia „Audros“ dalimi. Šįsyk atversime ne tik jau pažintas ir visos Lietuvos lankytojų pamėgtas erdves „Pergalės“ fabrike šeštadienio naktį, bet ir nebandytas, lankytojams dėl renovacijos dar neatvertas M. Žilinsko galerijos erdves penktadienį. Lokacijose lauks žvaigždės KiNK Live, Shackleton Live, Gabber Modus Operandi Live, Space Afrika Live, Moxy, Chaos In The CBD, Octo Octa, Objekt ir kt.

3. Diskusijos su elektroninės muzikos žurnalu „Resident Advisor“

Bene populiariausias pasaulio elektroninės muzikos žurnalas „Resident Advisor“ darkart atvyksta įKauną: pernai apsižvalgę svečiai nusprendė, kad šiemet norėtų prisidėti ir prie festivalio programos su viena populiariausių savo rubrikų – „Resident Advisor Exchange Live“. O klausytis bus tikrai ką: vieną pokalbį moderuos muzikos kritikė ir techno žvaigždė Chloe Lula, o atsakinės ne mažiau žinoma DJ Imogen. Kito pokalbio fokusas bus meno ir elektroninės muzikos sambūvis.

Organizatorių nuotr.

2. Meninė festivalio programa

Sugrįžtanti meno programa įsikurs dviejose lokacijose – „Pergalės“ gamykloje ir M. Žilinsko dailės galerijoje, šalia esminių „Audros“ muzikinių akcentų. Europos choreografai plieno fabrike pristatys performansų programą, o Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus padalinyje į fragmentišką pasaulį panardins būrys šiuolaikinio meno kūrėjų, kuruojami Tautvydo Urbelio.

1. Kompozitoriaus David August pasirodymas VDU Didžiojoje salėje

Esminis, brangiausias ir festivalį atidarysiantis renginys šiemet ir vėl kvies į sėdimą ir jaukią VDU Didžiąją salę. Čia laukiame italų-vokiečių kompozitoriaus, prodiuserio, garso inžinieriaus, didžėjaus bei profesionalaus pianisto David August. Kaune jis pristatys naujausią savo programą „VĪS“, braižančią ambientinės bei eksperimentinės muzikos paribius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA