Keičiamas Kauno miesto savivaldybės parduodamų būstų sąrašas – Kas vyksta Kaune

Keičiamas Kauno miesto savivaldybės parduodamų būstų sąrašas

Daugiabučių renovacija
R. Tenio nuotr.

Savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyrius parengė 2024-ųjų vasario 13-ąją priimto sprendimo „Dėl Kauno miesto savivaldybės parduodamų būstų sąrašo patvirtinimo“ pakeitimo projektą. Jis bus svarstomas antradienį vyksiančiame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

Miesto politikams pritarus sprendimui pakeisti Kauno miesto savivaldybės būstų, parduodamų pagal LR paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą, sąrašą, vietoj iš jo išbrauktų trijų savivaldybės būstų Alsėdžių g. 3, Dubysos g. 24 bei Naujakurių g. 84 namuose bus įrašyti kiti 9. Tie, kurie pagal minėtą įstatymą gali būti parduodami. Tai – butai Vytauto pr. 93, Žąslių g. 12, Baltų pr. 3, 31 ir 167, Chemijos g. 5, Kovo 11-osios g. 32 ir 102 bei Sąjungos a. 10 namuose.

Nekilnojamasis turtas (butai) bus parduodamas Šilainių, Centro, Šančių bei kitose Kauno seniūnijose, Karo ligoninės g. 10, Vilniaus g. 34, Jotvingių g. 8, K. Veverskio g. 1, A. Juozapavičiaus pr. 40, Kovo 11-osios g. 45, K. Griniaus g. 13, Medvėgalio g. 11 bei kitais adresais esančiuose namuose. Patikslintame savivaldybės parduodamų būstų sąraše – 36 būstai.

Pagal teisės aktus būstas – tai vienbutis gyvenamasis namas, butas ar kitos gyvenamosios patalpos arba jų dalys, tinkami gyventi vienam asmeniui ar šeimai ir atitinkantys statybos bei specialiųjų normų (higienos, gaisrinės saugos ir kitų) reikalavimus.

Kai Kauno miesto taryba priims sprendimą, savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus Disponavimo turtu ir žemės sklypų valdymo poskyrio specialistai pradės į sąrašą įtraukto nekilnojamojo turto parengimo pardavimui procedūras.

Teisę į paramą būstui įsigyti turi asmenys ir šeimos, kurie atitinka įstatymuose nurodytus reikalavimus: kai duomenys apie jų gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje, o neturinčiųjų gyvenamosios vietos – apie savivaldybę, kurios teritorijoje gyvena, yra įrašyti į Lietuvos Respublikos gyventojų registrą, kai neturi būsto nuosavybės teise pastaruosius 5 metus ir iki prašymo suteikti paramą būstui įsigyti pateikimo dienos nebuvo pasinaudoję šia paramos forma bei kai jų pajamos ir turtas atitinka įstatymo nustatytus dydžius paramai gauti.

Ji gali būti teikiama, kai gyventojas/šeima „turi ar turėjo nuosavybės (bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas (visų Lietuvos Respublikoje nuosavybės teise turimų ir (arba) vienu metu turėtų būstų naudingųjų plotų suma), tenkantis (tenkanti) vienam asmeniui ar šeimos nariui, yra mažesnis (mažesnė) kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, neatsižvelgiant į jo naudingąjį plotą, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra fiziškai nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų“.

Parama teikiama būstui įsigyti arba nuosavybės teise turimam būstui rekonstruoti.

Pretenduoti į paramą turi teisę „neįgalusis ar šeima, kurioje yra neįgalusis, kai nuosavybės teise turi būstą, nepritaikytą neįgaliųjų poreikiams. Parama teikiama tik nuosavybės teise turimam būstui rekonstruoti, pritaikant neįgaliųjų poreikiams“.

Dera priminti, kad paramą būstu (dažniausiai – jį laikinai išnuomojant) Lietuvos savivaldybės įpareigotos suteikti ir nuo Rusijos vykdomos Ukrainoje agresijos, į mūsų šalį persikėlusiems karo niokojamos šalies piliečiams.

Kauno miesto tarybos sprendimu dėl savivaldybės būstų pardavimo neretu atveju dabar pasinaudoja tie kauniečiai, kurie Lietuvos valstybei prieš kelis dešimtmečius sukūrus gyventojams sąlygas NT įsigyti už investicinius čekius, to nepadarė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA