Tarnybos skubėjo į „Molą“: pranešta apie degantį prekybos centrą | Kas vyksta Kaune

Tarnybos skubėjo į „Molą“: pranešta apie degantį prekybos centrą

PC „Molas“ ir asociatyvi R. Tenio nuotr.

Trečiadienio pavakarę prekybos centre „Molas“ vyko sujudimas – čia pasirodė tiek policija, tiek gaisrinė, tiek greitoji.

Policijos duomenimis, 16.50 val. bendruoju pagalbos telefonu 112 paskambinęs žmogus pranešė, jog Kaune dega prekybos centras „Molas“. Daugiau aplinkybių pranešėjas nenurodė. Į įvykio vietą suvažiavo gaisrininkai, policija, bei greitoji medicinos pagalba.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ žurnalistui teigė budintis policijos pareigūnas, iškvietimas buvo melagingas. Pranešėjas telefoną po skambučio 112 iš karto išjungė.

Pagal BK 285 straipsnį („Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę“), „Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA